Babišovu nahrávku s novinárom bude riešiť parlament

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 15:18 • 2 min
Babišovu nahrávku s novinárom bude riešiť parlament

PRAHA - V stredu 10. mája sa uskutoční mimoriadna schôdza českej Poslaneckej snemovne. Témou bude kauza nahrávok ministra financií a šéfa hnutia ANO Andreja Babiša s novinárom Mladej fronty DNES Markom Přibilom.

slovakia

left justify in out

Babiš, ktorého odvolanie dnes navrhol premiér Bohuslav Sobotka, označil nahrávky, na ktorých hovorí s už bývalým novinárom o článkoch proti predstaviteľom ČSSD, za žurnalistovu provokáciu.

 

"Tá akcia s tým odposluchom toho novinára bola provokácia toho novinára. On mi tam niečo podsúval, ja som to kopal od seba," citoval Babiša český web.

 

Dôvody na svoje odvolanie Babiš odmieta s tým, že ide o cielenú kampaň, lebo minister vnútra Milan Chovanec sa na vláde údajne vyhrážal ministrom za ANO, "aké kroky má pripravené".

 

"Som presvedčený o tom, že za mojím sledovaním a odpočúvaním stojí Chovanec," vyhlásil Babiš.

Novinári z denníka MF DNES a serveru iDNES.cz sa v reakciách na nahrávky už vo štvrtok proti správaniu vicepremiéra ohradili. Babiš, ktorý obe médiá do februára vlastnil, podľa nich klamal, keď tvrdil, že nebude ovplyvňovať obsah médií vydavateľstva Mafra.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona