Babišovo hnutie ANO má aj naďalej najviac volebných preferencií

NETKY.SK • 15 Október 2014, 17:20 • 2 min
Babišovo hnutie ANO má aj naďalej najviac volebných preferencií

PRAHA - Hnutie ANO podnikateľa slovenského pôvodu, ministra financií ČR Andreja Babiša by so ziskom 21,7 percenta hlasov (čo by znamenalo zisk 58 mandátov) vyhralo podľa októbrového prieskumu verejnej mienky ppm factum voľby do Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR. Informovali o tom tamojšie elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Hranicu zvoliteľnosti by prekonalo ďalších šesť strán.
     

Druhú Českú stranu sociálnodemokratickú (ČSSD) by volilo 18,9 percenta voličov (47 poslancov), českomoravských komunistov z KSČM by podporilo 14,9 percenta voličov (36), stranu TOP 09 by uprednostnilo 10,7 percenta občanov (23). KDU-ČSL i Občiansku demokratickú stranu (ODS) by si zvolilo zhodne po 7,2 percenta občanov, čo by v prípade ľudovcov predstavovalo zisk 15 a v prípade občianskych demokratov 13 poslaneckých kresiel.
     

Hnutie Úsvit priamej demokracie, ktoré sa dočasne ocitlo pod prahom zvoliteľnosti, by sa podľa aktuálneho prieskumu opäť dostalo do parlamentu vďaka zisku 5,8 percenta hlasov (8).
     

Spomedzi subjektov, ktoré by sa do snemovne nedostali, by najviac hlasov získala Česká pirátska strana (3,8 percenta), Strana zelených (3,2 percenta) a Strana slobodných občanov (2,8 percenta).
     

Do prieskumu v dňoch 3.-14. októbra sa zapojilo takmer 1000 dospelých občanov ČR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona