Babišove Duslo Šaľa dostalo obrovské daňové úľavy!

NETKY.SK • 6 Október 2014, 10:26 • 2 min
Babišove Duslo Šaľa dostalo obrovské daňové úľavy!

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva prikleplo Duslu Šaľa (z portfólia českého ministra financií A. Babiša) najväčšie daňové prázdniny za 12 rokov, píše dnešné SME.

slovakia

left justify in out

Sú vo výške takmer 60 miliónov eur a to za 300-miliónovú investíciu. Úľavu si má podnik uplatniť počas 10 rokov. Duslo tvrdí, že bez pomoci by muselo výrobu čpavku zastaviť a o prácu by prišlo 800 ľudí.

 

Stimuly pre veľké investície okrem podpisu ministra hospodárstva, ktorý rozhodnutie nemusí zverejniť, potrebujú len súhlas Bruselu. Až keď ho získajú, mali by sa informácie objaviť na portáli Európskej komisie. Zmeniť sa to môže od decembra, keď by mohla platiť novela zákona o investičnej pomoci.

 

"Podľa návrhu bude ministerstvo, ktoré pomoc schváli, povinne zverejňovať rozhodnutia o investičných stimuloch do 15 dní odo dňa vydania", vraví Andrej Leontiev, partner advokátskej kancelárie TaylorWessing e/n/w/c.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies