Babišova vláda sa sústredí na dôchodky a podporu mladých rodín

NETKY.SK • 4 December 2017, 17:41 • 2 min
Babišova vláda sa sústredí na dôchodky a podporu mladých rodín

Hnutie ANO bude hľadať podporu u ostatných strán a začne u zatiaľ nepriateľsky naladenej ODS.

slovakia

left justify in out

Sídlo víťazného hnutia ANO v Prahe-Chodove bolo dejiskom stretnutia budúceho českého premiéra Andreja Babiša s navrhnutými členmi jeho budúceho vládneho kabinetu. Predmetom ich rokovaní boli priority budúcej vlády ČR, ako aj niektoré organizačné záležitosti.

 

Podľa Babiša sa tam hovorilo o programe vlády a organizačných otázkach. Vláda by sa, ako zdôraznil, mala zamerať na riešenie dôchodkovej reformy a motiváciu mladých rodín.

 

Na margo možnej podpory vlády, o ktorú sa zaujímali aj niektorí z jej budúcich členov, Babiš uviedol, že od 18. decembra chce osloviť jednotlivé politické strany a diskutovať s nimi o podpore jeho menšinovému kabinetu. Ako prvú osloví podľa vlastných slov Občiansku demokratickú stranu (ODS), pretože skončila vo voľbách na druhom mieste.

 

Babiš pri tejto príležitosti vyhlásil, že vláda by mala fungovať racionálne, pričom by sa spory medzi jednotlivými rezortmi nemali riešiť na jej rokovaní.

 

Informoval, že po vymenovaní členov vlády 13. decembra sa chystá do Bruselu, kde chce dať jasne najavo proeurópsku orientáciu, aj keď na riešenie niektorých otázok majú v Prahe iný názor. Migračnú krízu treba riešiť mimo územia Únie, zdôraznil a dodal, že ČR chce zohrať aktívnejšiu úlohu ako doteraz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona