Babišova kauza ŠtB ho takmer stála kariéru v politike

NETKY.SK • 21 Október 2014, 09:47 • 2 min
Babišova kauza ŠtB ho takmer stála kariéru v politike

BRATISLAVA - Okresný súd v Bratislave podľa denníka SME skonštatoval, že neoprávnená evidencia českého ministra financií Andreja Babiša ako agenta ŠtB takmer spôsobila jeho politickú smrť.

slovakia

left justify in out

Aj preto dal súd Babišovi za pravdu v súdnom spore s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Písomné zdôvodnenie verdiktu denníku súd sprístupnil na základe infozákona.

 

Súd rozhodol, že protokoly ŠtB Babiša evidujú ako agenta s krycím menom Bureš neoprávnene, čím boli poškodené jeho osobnostné práva. "Došlo k zásahu v jeho súkromnom, pracovnom, ale i spoločenskom živote. Bola ohrozená jeho možnosť verejne pôsobiť v rámci politického života v Českej republike," skonštatovala sudkyňa Zuzana Doricová v rozsudku z 26. júna.

 

Vlani v októbri pritom Babišovo hnutie ANO zaznamenalo výrazný úspech vo voľbách, keď s vyše 18,6 percenta hlasov skončilo na druhom mieste, uvádza denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies