Babiš už niekoľkokrát zmenil termín na taký dôležitý deň! Aký má na to dôvod?

NETKY.SK • 11 August 2022, 13:24 • 2 min
Babiš už niekoľkokrát zmenil termín na taký dôležitý deň! Aký má na to dôvod?

PRAHA – Bývalý český premiér a šéf hnutia ANO Andrej Babiš zrejme až 28. októbra oznámi, či bude kandidovať na funkciu prezidenta Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Povedal to vo štvrtok na stretnutí s voličmi v Úsťanskom kraji. Informuje o tom spravodajkyňa TASR v Prahe na základe informácií serveru Seznam Zprávy.
      

„Páčilo by sa mi 28. októbra, to je taký dôležitý deň, na Hrade budú vyznamenania, tak by som to mohol oznámiť tam,“ uviedol na mítingu Babiš. Český expremiér už niekoľkokrát zmenil termín, kedy mal prípadnú kandidatúru potvrdiť. Pôvodne to chcel urobiť v septembri. Po tom, ako súd stanovil termíny pojednávaní v kauze Čapí hnízdo od polovice septembra, chcel o možnej kandidatúre informovať v novembri.

 

img

      

Andrej Babiš už niekoľko mesiacov cestuje karavanom po českých mestách a obciach, ale popiera, že ide o prezidentskú kampaň. Údajne chce podporiť kandidátov hnutia ANO pred septembrovými komunálnymi a senátnymi voľbami. Nedokáže však vysvetliť, prečo jazdí aj na miesta, kde hnutie nekandiduje. „Moja myšlienka bola, že by sme mali mať v každej obci ľudí, ktorí tam reprezentujú naše názory,“ uzavrel bývalý premiér.

 

Možno vás zaujme: Gröhling odmieta spolupracovať s fašistami



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies