Babiš už hovoril o viacerých budúcich ministroch svojej vlády

NETKY.SK • 1 December 2017, 07:31 • 2 min
Babiš už hovoril o viacerých budúcich ministroch svojej vlády

PRAHA - Po utorkovom prijatí Andreja Babiša prezidentom ČR Milošom Zemanom na Pražskom hrade to vyzeralo, že si verejnosť bude musieť počkať na mená potenciálnych ministrov budúcej vlády až do stretnutí hlavy štátu s nováčikmi spomedzi nich.

slovakia

left justify in out

Realita je však iná, pretože tak prezident, ako aj líder hnutia ANO zverejňujú postupne mená kandidátov na riadenie jednotlivých rezortov.

Zeman potvrdil, že na čele rezortu dopravy zostane Dan Ťok.

 

Babiš, ktorý pôvodne hovoril o tom, že mená nezverejní na žiadosť hlavy štátu, už postupne potvrdil, s kým uvažuje na riadenie viacerých rezortov.

 

Podľa jeho štvrtkových informácií pre Rádiožurnál Českého rozhlasu by sa novou ministerkou financií mala stať jeho niekdajšia námestníčka Alena Schillerová, rezort priemyslu by mal riadiť Tomáš Hüner, ktorý v súčasnosti pracuje pre nadnárodnú spoločnosť, a novou ministerkou práce a sociálnych vecí by sa mala stať radná zo Stredočeského kraja Jaroslava Němcová.

 

Rezort vnútra by podľa Babišových slov mal riadiť šéf bezpečnosti v strojárskej spoločnosti Vítkovice Lubomír Metnar a riadenia ministerstva pôdohospodárstva by sa mal ujať spolumajiteľ pôdohospodárskeho a potravinárskeho koncernu Úsovsko Jiří Milek.

 

Ako je známe, nomináciu na post ministerky obrany potvrdila aj doterajšia ministerka pre miestny rozvoj Karla Šlechtová.

Prezident Miloš Zeman by Andreja Babiša mal vymenovať za premiéra 6. decembra. V ďalších dňoch sa hlava štátu chce stretnúť so všetkými nováčikmi navrhovanými po prvý raz na pôsobenie vo vláde, aby 13. decembra slávnostne vymenoval nový kabinet.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies