Babiš plánuje výstavbu nového vládneho komplexu v Prahe-Letňanoch

NETKY.SK • 27 December 2016, 19:31 • 2 min
Babiš plánuje výstavbu nového vládneho komplexu v Prahe-Letňanoch

PRAHA - Český minister financií Andrej Babiš navrhuje vybudovať v Prahe-Letňanoch novú vládnu štvrť pre 11.000 zamestnancov svojho i ďalších ministerstiev. V rozhovore pre denník Právo povedal, že výstavbu by financoval predajom ministerských budov v lukratívnom centre Prahy.

slovakia

left justify in out

Denník Právo upozornil, že podobnou myšlienkou sa zaoberali aj minulé vlády, žiadna ju však nezačala realizovať. Podľa Babišových predbežných odhadov by nová úradnícka štvrť pri konečnej stanici metra linky C vyšla na približne šesť miliárd českých korún (222 miliónov eur).

 

"Myšlienka je postaviť obrovský kancelársky komplex v Letňanoch, kde by mohlo pracovať desať- až jedenásťtisíc ľudí. Mohlo by tam sedieť nielen všetkých 6715 úradníkov ministerstva financií a jeho podriadených organizácií, ale výhľadovo by sa tam mohli presťahovať aj ďalšie rezorty a úrady," povedal Babiš denníku Právo.

 

Podľa jeho slov sú zamestnanci z jeho rezortu a podriadených organizácií roztrúsení v 38 budovách s celkovou rozlohou vyše 201.000 štvorcových metrov.

 

"Zosťahovanie by dávalo zmysel aj preto, že by sme mohli využiť množstvo synergií. Úrady by boli pokope, komunikácia a logistika by boli účinnejšie, ušetrili by sme na energiách a na upratovaní, ochrane a v rade ďalších oblastí," citovala Babiša webová stránka Českej televízie. "V Paríži majú tiež jeden vežiak, v ktorom sídli niekoľko rezortov," pripomenul.

 

Podľa ministra by to bolo výhodné nielen pre úradníkov, ale aj pre návštevníkov, ktorí by tak nemuseli "obehávať" úrady na rôznych adresách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies