Babiš odmietol porovnanie so Sobotkom kvôli ochranke

NETKY.SK • 6 November 2015, 09:57 • 2 min
Babiš odmietol porovnanie so Sobotkom kvôli ochranke

PRAHA - Žiadosť ministra financií ČR a lídra hnutia ANO Andreja Babiša o pridelenie policajnej ochranky, prekvapila nielen českú opozíciu, ale aj premiéra Bohuslava Sobotku, ktorý bol v minulosti aj šéfom rezortu financií a v tejto funkcii policajnú ochranu nikdy nepotreboval.

slovakia

left justify in out

Pripomenul to hovorca vlády ČR Martin Ayrer, ktorý poznamenal, že aj Bohuslav Sobotka riešil sťaby šéf rezortu financií kontroverzné témy podobné tým, ktoré v súčasnosti rieši Andrej Babiš.

 

"Aké kontroverzné témy má pán Sobotka na mysli? Pripravoval snáď zákon o hazarde, opatrenia proti daňovým únikom, preukazovanie pôvodu majetku, centrálny register účtov alebo bojoval proti karuselovým podvodom?," reagoval pre denník Právo podnikateľ slovenského pôvodu, ktorý je prvým vicepremiérom českej vlády.

 

Babiš, ktorý si ostatných osem rokov platí vlastnú ochranku, strážiacu i jeho životnú partnerku a dieťa, sa pre stredajší krok rozhodol po tom, ako podľa jeho slov došlo v ostatnom čase k niekoľkým nebezpečným incidentom.

Nielen hovorca vlády ČR, ale aj minister vnútra ČR Milan Chovanec už potvrdili, že sa zainteresovaní v krátkom čase stretnú s Andrejom Babišom, aby vyhodnotili možné riziká.

 

Počas Babišovho pôsobenia vo funkcii došlo k niekoľkým incidentom, ktoré ho ohrozovali. Pred rokom mu prišla obálka s jedom, ako aj jeho vlastné parte. Tento rok v auguste zase vyšlo najavo, že albánsky gang plánoval únos Babišovho dieťaťa. Samotný politik mal podľa mediálnych zdrojov hovoriť o štyroch objednaných vraždách jeho osoby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies