Babiš dnes Zemanovi predstaví novú vládu, bude v nej aj deväť nestraníkov

NETKY.SK • 28 November 2017, 10:25 • 2 min
Babiš dnes Zemanovi predstaví novú vládu, bude v nej aj deväť nestraníkov

PRAHA - Predseda hnutia ANO Andrej Babiš predstaví v utorok na Pražskom hrade zostavu svojej vlády českému prezidentovi Milošovi Zemanovi.

slovakia

left justify in out

Babiš v rozhovore pre denník Právo uviedol, že jeho menšinový kabinet bude mať okrem premiéra 14 ďalších ministrov, z toho deväť nestraníkov. "Prezidentovi prinesiem 14 mien, z toho nestraníkov bude deväť," uviedol Babiš s tým, že konkrétne mená nepovie skôr, ako ich predstaví prezidentovi.

 

img

 

Šéf hnutia ANO nepočíta s obsadením postov ministra pre legislatívu a ministra pre vedu a výskum. So svojou vládnou zostavou chce presvedčiť Poslaneckú snemovňu, aby ich tolerovala a umožnila vznik kabinetu. Vysvetľuje to tým, že do vlády s hnutím ANO nikto ísť nechcel, hoci to ostatným stranám niekoľkokrát ponúkali, napísal server Novinky.cz.

 

Zeman počas minulotýždňovej návštevy Ruska oznámil, že Babiša vymenuje za premiéra 6. decembra a jeho vládu 15. decembra. Babiš však povedal, že si predstavoval skorší termín. Babišovo hnutie ANO sa po októbrových voľbách do Poslaneckej snemovne pokúša zostaviť menšinovú vládu bez jasne deklarovanej podpory ďalších strán.

 

Pravicové strany však poukazujú na to, že existuje hlasovací blok ANO, hnutia SPD a KSČM, ktorý v Snemovni presadil na post šéfa mandátového a imunitného výboru komunistu Stanislava Grospiča a za predsedu dolnej komory parlamentu nominanta hnutia ANO Radka Vondráčka. Ten by rozhodoval aj o prípadnom treťom pokuse o zostavenie kabinetu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies