Babiš chce vlastnú banku, cez fond Hartenberg Capital plánuje získať LBBW

NETKY.SK • 17 Október 2013, 11:45 • 2 min
Babiš chce vlastnú banku, cez fond Hartenberg Capital plánuje získať LBBW

PRAHA - Vlastník koncernu Agrofert a líder politického hnutia ANO 2011 Andrej Babiš sa snaží získať bankovú licenciu. A cesta k nej môže viesť cez prevzatie jedenástky na českom bankovom trhu - LBBW. Informoval o tom dnes server iHNed.cz.

slovakia

left justify in out

Babiš sa o dcéru nemeckého finančného ústavu LBBW zaujíma prostredníctvom fondu súkromného kapitálu Hartenberg Capital. Ten vznikol len tento rok a Babiš chce prostredníctvom neho zainvestovať celkovo 5 miliárd Kč (194,70 milióna eur). Fond riadia bývalý investičný riaditeľ skupiny Penta Jozef Janov a šéf akvizícií Agrofertu Libor Němeček.

Hartenberg sa o LBBW zaujímal už pred niekoľkými mesiacmi, doteraz však jeho zástupcovia tvrdili, že ponuku stiahol. Teraz už ale potvrdzujú, že sa o LBBW aj naďalej uchádzajú. "Naša ponuka stále platí, no sme až druhí v poradí," povedal pre české Hospodárske noviny Janov. Presnú výšku ponuky komentovať nechcel. Priznal ale, že je nižšia než v prípade Českej sporiteľne.

Česká LBBW, ktorá sa v 1. polroku tohto roka dostala do straty 12 miliónov Kč, je na predaj už niekoľko rokov a momentálne má k nej najbližšie práve Česká spořitelna. Stuttgartské vedenie banky ju uprednostnilo z troch záujemcov a v súčasnosti sa intenzívne vyjednáva o tom, za akých podmienok by sporiteľňa LBBW prevzala. Tá za banku ponúka asi 50 miliónov eur. Zároveň ale žiada, aby si LBBW problematické úvery ponechala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies