Babiš: ANO nevypovie koaličnú zmluvu, chce ju ale zmeniť

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 08:41 • 2 min
Babiš: ANO nevypovie koaličnú zmluvu, chce ju ale zmeniť

PRAHA - Vodca hnutia ANO Andrej Babiš dnes večer po vyše dvojhodinovom rokovaní predsedníctva hnutia oznámil, že ANO nevypovie koaličnú zmluvu kvôli podpisu spornej reorganizácie polície, chce však rokovať s partnermi o jej novej forme. Informoval o tom server iDnes.cz, ktorý prenášal záznam z Babišovej tlačovej konferencie.

slovakia

left justify in out

Babiš dnešné podpísanie reorganizácie polície ministrom vnútra Milanom Chovancom (ČSSD) považuje za porušenie koaličnej zmluvy.

 

"Neurobíme sarajevský atentát (keď je premiér Bohuslav Sobotka na zahraničnej ceste). Koaličnú zmluvu nevypovieme, aj keď niektorí naši členovia po tom volajú," uviedol Babiš. A zdôraznil, že reorganizácia polície nie je pripravená.

 

"Dôležité je, aby sme plnili program a dokončili mandát," citoval ho Český rozhlas.

 

Už predtým sa Babiš vyjadril, že aj keby došlo k vypovedaniu koaličnej zmluvy, neznamenalo by to odchod ANO z vlády.

 

Reorganizácia polície mala podľa neho za cieľ zlikvidovať protimafiánsky útvar: "Podpisom reorganizácie polície skončil boj proti korupcii. Všetci korupčníci teraz oslavujú."

 

Šéf ANO zdôraznil, že vyčká na návrat premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) z návštevy Číny, kam odcestoval dnes popoludní. Do Česka by sa mal vrátiť v utorok ráno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona