Babie leto sa definitívne končí: Cez víkend sa ochladí, na niektorých miestach bude snežiť

NETKY.SK • 20 November 2015, 17:03 • 2 min
Babie leto sa definitívne končí: Cez víkend sa ochladí, na niektorých miestach bude snežiť

BRATISLAVA – S dažďom prichádzajú veľké zmeny. Dnešný dážď úplne odplaví babie leto, ktoré trvalo nezvykle dlho a prinesie zimné počasie. Zmeny počasia čakajte cez víkend. Na niektorých miestach Slovenska bude dokonca aj snežiť.

slovakia

left justify in out

V druhej polovici novembra budeme mať počasie, ktoré je pre toto ročné obdobie príznačné. Teploty tesne nad, alebo pod nulou a zrážky.

 

Predpoveď počasia na piatok (SHMÚ):

Dnes bude oblačno až zamračené. Na viacerých miestach dážď, od 1200 m sneženie. Najvyššia denná teplota 7 až 12, na juhozápade miestami okolo 14 stupňov. Prevažne juhozápadný vietor do 30, v nárazoch ojedinele okolo 55 km/h, v priebehu dňa zoslabne. Na hrebeňoch hôr bude fúkať búrlivý vietor, na hrebeňoch Tatier spočiatku víchrica.

 

Výstrahy na piatok (vietor a povodne):

 

img

 

img

 

Sobota:

V noci bude zamračené s dažďom, cez deň prechod k premenlivej oblačnosti s prehánkami, od cca 600 m zrážky snehové. Najnižšia nočná teplota 5 až 0, na juhovýchode okolo 7 stupňov. Najvyššia denná teplota 4 až 9, na severe miestami okolo 2 stupne. Fúkať bude Severozápadný až severný vietor do 25, v nárazoch miestami do 50 km/h.

 

Nedeľa:

Premenlivá časom veľká oblačnosť a miestami prehánky, aj v nížinách väčšinou snehové. Chladno. Nočná teplota 2 až -3 stupňov. Denná teplota 2 až 6, na severe miestami okolo 0 stupňov. Fúkať bude severozápadný až severný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies