Babičku podvodníci obrali o 5-tisíc eur!

NETKY.SK • 15 November 2013, 10:56 • 2 min
Babičku podvodníci obrali o 5-tisíc eur!

BRATISLAVA/TOPOĽČANY - O svoje úspory prišla ďalšia dôchodkyňa, naletela podvodníkom, tí opäť použili už známy trik.

slovakia

left justify in out

Deväťdesiatriročnej starenke z Topoľčian zavolal vo štvrtok muž, ktorý sa predstavil ako jej vnuk. Nahovoril jej, že mal nehodu a potrebuje peniaze, pre hotovosť mala prísť jeho známa. Babička telefonátu veľmi neverila a tak si všetko u vnuka chcela overiť. Ten jej však mobil nezdvihol, mal práve lekciu cudzieho jazyka. Vystrašená dôchodkyňa zo strachu o svojho vnuka dala neznámej žene 5 000 eur. Odohralo sa to v priebehu 15 minút. Babička po všetkom zavolala svojmu synovi a vtedy zistila, že ju oklamali. Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, kriminalisti preverujú viacero podozrivých, s ktorými sa bude musieť dôchodkyňa stretnúť. Páchateľom za tento čin hrozí trest na tri až desať rokov.

Polícia znovu upozorňuje hlavne starších ľudí, aby nedôverovali neznámym ľudom, nevpúšťali ich do bytov a nikomu bez komunikácie so svojimi príbuznými nedávali peniaze. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies