Babičku okradol podvodník a vlámali sa jej do domu

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 11:49 • 2 min
Babičku okradol podvodník a vlámali sa jej do domu

BRATISLAVA/LUČENEC – Babička z Polichna v Lučeneckom okrese naletela podvodníkovi a na ďalší deň zistila, že sa jej vlámali do domu.

slovakia

left justify in out

Škody, ktoré jej vznikli, presiahli 900 eur, z toho 600 sama dala neznámemu mužovi. Ten použil už dobre osvedčený trik. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, v pondelok večer jej zavolal na pevnú linku muž, ktorý sa predstavil ako jej vnuk. Potreboval peniaze na uhradenie škody po nehode. Pre peniaze poslal „kamaráta“, ktorému starenka dala stovky eur. Na druhý deň dôchodkyňa zistila, že sa jej niekto vlámal do neobývanej časti domu. V izbách bolo povyhadzované oblečenie zo skríň, roztrhané vankúše, paplóny a matrace. Páchateľ nič neukradol. Poškodením jej ale vznikla škoda 310 eur. Polícia prípady rieši ako podvod, porušovanie domovej slobody a poškodzovanie cudzej veci. Trestná sadzba je jeden až päť rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies