Babcock pred play off: Tatar musí svoju hru zjednodušiť

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 14:05 • 2 min
Babcock pred play off: Tatar musí svoju hru zjednodušiť

DETROIT - Hokejisti Detroitu Red Wings splnili primárny cieľ pre ročník 2014/2015 a postúpili do play off zámorskej NHL. Podarilo sa im to v 24. sezóne za sebou, čím vyrovnali rekord Montrealu z obdobia rokov 1971 až 1994. Ide o štvrtú najdlhšiu sériu v tejto profiligovej štatistike.

slovakia

left justify in out

"Červeným krídlam" na zisk miestenky do vyraďovacej časti stačila vo štvrtkovom súboji na ľade Montrealu napokon aj prehra po predĺžení. Prispel k tomu aj fakt, že Boston nebodoval na Floride. Tréner Detroitu Mike Babcock sa v pozápasovom hodnotení už myšlienkami venoval play off: "Potrebujeme, aby sa nám uzdravili zranení hráči. Keď sa do zostavy vrátia Abdelkader s Jurčom, budeme lepším tímom." Tomáš Jurčo pre bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela vynechal uplynulých päť duelov, ale tento týždeň už začal s tréningom a do začiatku vyraďovačky by mal byť trénerom k dispozícii.
     

V odlišnej pozícii je jeho krajan Tomáš Tatar. Slovenský útočník sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane najlepším strelcom Red Wings v základnej časti, keď pred posledným zápasom v sobotu na ľade Caroliny má na svojom konte 29 gólov. Záver "regular season" mu však nevyšiel podľa predstáv. V marci zaznamenal len tri góly, štvrtkovým  presným zásahom do siete Montrealu ukončil päťzápasové strelecké suchoty. Situáciu ohľadne Tatara pozorne vníma aj kouč Babcock. "Je pravda, že Tomášovi sa v posledných zápasoch príliš nedarilo. Teraz musí svoju hru zjednodušiť. Ak ste raz strelec a nedávate góly, tak potom musíte prestať veci komplikovať. V jeho prípade musí častejšie  strieľať a najmä získať viac pukov v osobných súbojoch," uviedol Babcock pre denník Detroit Free Press.
     

Tatar si uvedomuje, že v play off sa od neho čakajú najmä góly. "Mal som streleckú smolu, trafil som niekoľkokrát žŕdky, ale góly z toho neboli. Verím, že v play off to bude iné. Poučili sme sa z vlaňajšej vyraďovacej časti, nechceme urobiť rovnaké chyby," naznačil ambície Detroitu slovenský útočník. Podľa súčasného postavenia v  tabuľke Východnej konferencie sa "červené krídla" stretnú v 1. kole play off s Tampou Bay.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona