Bábätko zabité palestínskym vodičom v Jeruzaleme malo americké občianstvo

NETKY.SK • 24 Október 2014, 06:48 • 2 min
Bábätko zabité palestínskym vodičom v Jeruzaleme malo americké občianstvo

WASHINGTON - Trojmesačné bábätko zabité v stredu v Jeruzaleme pri útoku Palestínčana, ktorý vrazil autom do chodcov, bolo americkým občanom. Oznámilo to dnes americké ministerstvo zahraničných vecí, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Osem ďalších ľudí utrpelo zranenia, keď vodič narazil v plnej rýchlosti vozidlom do cestujúcich na zastávke jeruzalemskej mestskej železnice. Útočník ušiel z miesta činu, ale nakoniec ho policajti postrelili. Páchateľ neskôr zraneniu podľahol.
      

"Dieťa bolo americkým štátnym príslušníkom," uviedla hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Jen Psakiová novinárom na dnešnom brífingu. Ďalšie podrobnosti o bábätku ani rodine neposkytla vzhľadom na zachovanie jej súkromia. Predstavitelia USA v Jeruzaleme rodine pomáhajú, dodala hovorkyňa. Izraelská polícia identifikovala vodiča ako 21-ročného Abdala Rahmána Šalúdího, Palestínčana z východného Jeruzalema, a incident označila za "teroristický útok".
      

Išlo o jeden z najhorších prejavov násilia za posledné týždne v meste, ktoré je jadrom izraelsko-palestínskeho konfliktu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies