Bábätko v USA sa narodilo z embrya zmrazeného pred 24 rokmi

NETKY.SK • 20 December 2017, 08:32 • 2 min
Bábätko v USA sa narodilo z embrya zmrazeného pred 24 rokmi

LOS ANGELES - Manželia z amerického štátu Tennessee privítali na svete zdravé dievčatko, ktoré sa narodilo z embrya zmrazeného pred 24 rokmi.

slovakia

left justify in out

Emma Gibsonová sa narodila minulý mesiac rodičom Tine a Benjaminovi Gibsonovcom - a podľa vedcov z Univerzity v Tennessee ide o rekord najdlhšie zmrazeného embrya, z ktorého sa narodilo dieťa.

 

Embryo bolo zmrazené v roku 1992 - len rok a pol po narodení samotnej Tiny - a Tine ho implantovali v marci v Národnom centre pre darcovstvo embryí (NEDC) v meste Knoxville. "Toto embryo a ja sme mohli byť najlepšími priateľkami," povedala dnes 26-ročná Tina.

 

NEDC prijíma darované embryá od párov, ktoré ich už nechcú alebo nepotrebujú, a venuje ich ľuďom, ktorí túžia po deťoch.

Gibsonovci si v minulosti brali deti do pestúnskej starostlivosti a uvažovali o adopcii, potom sa však zhodli na "adopcii embrya", pretože Benjamin (33) má cystickú fibrózu, ktorá spôsobuje u mužov neplodnosť.

 

"Emma je taký sladký zázrak," povedal Benjamin. "Podľa môjho názoru na to, že bola pred toľkými rokmi zmrazená, vyzerá naozaj dokonale," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona