Babangida spomínal aj varoval Nigérijčanov

NETKY.SK • 22 August 2014, 19:10 • 2 min
Babangida spomínal aj varoval Nigérijčanov

KADUNA - Bývalý nigérijský futbalový reprezentant Tijani Babangida kritizuje súčasnú generáciu svojich krajanov, ktorí reprezentácii vlasti neprikladajú patričnú vážnosť.

slovakia

left justify in out

"Je smutné, že táto garnitúra hráčov nežije svojím národom ako kedysi my. Keď prichádzajú na rad povinnosti v reprezentácii, hemží sa to odrazu výhovorkami o chorobách či zraneniach. Najhoršie je, že o tri dni vidíte hráča naplno zaberať v klubovom drese. Je to smutné. Keď som ja hrával za Ajax, bez ohľadu na dôležitosť zápasu nebolo nič posvätnejšie než reprezentácia krajiny. Stretnutia za klub boli vždy až druhoradé, aj to je dôvod, prečo ľudia v Nigérii dodnes radi spomínajú na našu generáciu," pripomenul v rozhovore pre This Day Live 40-ročný niekdajší územčistý krídelník z nezabudnuteľnej partie okolo Jay-Jaya Okochu, Tariba Westa, Daniela Amokachiho či Ucheho Okechukwua.

 

Rodák z Kanudy Babangida reprezentoval desať rokov, štartoval na MS vo Francúzsku 1998 a dvoch Afrických pohároch národov. Za "superorlov" nastúpil 36-krát a strelil päť gólov. Kariéru ukončil pred desiatimi rokmi, odvtedy pracuje doma aj v zahraničí v oblasti futbalovej administratívy aj ako hráčsky agent. "Každý športovec by mal zodpovedne myslieť na časy po konci aktívnej činnosti. Ešte pred odchodom z futbalovej scény som sa dôkladne pripravil na život 'po' a vodí sa mi veľmi dobre," nesťažuje sa Babangida, ktorý u futbalových mocipánov v krajine presadzuje myšlienku dôchodkov pre končiacich hráčov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies