B.J.Penn má zákaz až do septembra

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 15:33 • 2 min
B.J.Penn má zákaz až do septembra

HONOLULU - B.J.Penn dostal polročný dištanc od Americkej Protidopingovej Agentúri. Dištanc je platný spätne k 25. marcu, takže najskôr ho v octagone uvidíme až 25. septembra.

slovakia

left justify in out

Penn bol testovaný 25. marca keď počas mimosezónneho testovania priznal, že použil viac ako 50ml dávku infúzie. Protidopingový program UFC povoľuje iba 50ml v 6 hodinovej perióde, nakoľko väčšie množstvo už dokáže prekryť stopy nedovolených látok. Za istých okolností je povolená aj vyššia dávka ako 50ml, ale na ňu je potrebné špeciálne povolenie ktoré B.J. Penn nemal, takže hneď vtedy ho dištancovali ale iba na dočasnú dobu. V infúzií bol iba soľný roztok takže sa nejedná o nedovolenú látku, ale iba o prekročenie povolenej dávky. Penn mal zápasiť na UFC 199 proti Colemu Millerovi, ale po verdikte USADA je z fight cardu definitívne stiahnutý.

 

Minulý týždeň verejne vyzval aj legendu chystajúcu sa na návrat Georgesa ST-Pierra po tom ako GSP hovoril o tom ako ľahko by spravil váhu na nadchádzajúci zápas:

 

"Keby som chcel, tak bez problémov spravím aj ľahkú váhu. Ľahko, veľmi ľahko. Nakoľko nie som veľmi ťažký v priemere sa pohybujem okolo 186 libier, keď sa zobudím mám okolo 187. Ľahko by som spravil ľahkú váhu, nakoľko veľa zápasníkov v tejto váhe je ťažších ako som ja. Celé to je o schopnostiach a nie o váhe"

 

Hneď potom sa na Twitteri B.J.Penna objavil príspevok v ktorom píše o tom, že by si on a GSP mohli zmerať sily v novembri na UFC 205 v New Yorku.

 

Bol by to ich tretí vzájomný zápas. Zatiaľ vedie GSP s dvoma výhrami. Raz vyhral na body a raz ukončil zápas predčasne s K.O.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies