AKTUALIZÁCIA: Böhm bol kľúčovým svedkom vo viacerých veľkých kauzách, no zastrelil sa. Ako je možné, že vlastnil zbraň bude skúmať prokuratúra

NETKY.SK • 14 Február 2021, 10:05 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Böhm bol kľúčovým svedkom vo viacerých veľkých kauzách, no zastrelil sa. Ako je možné, že vlastnil zbraň bude skúmať prokuratúra

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Maroš Žilinka nariadil krajskému prokurátorovi v Bratislave zabezpečiť, aby vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR dôsledne objasnil dôvody, pre ktoré príslušníci Národnej kriminálnej agentúry nezaistili strelné zbrane obvinenému Böhmovi

slovakia

left justify in out

AKTUALIZÁCIA

Policajný prezident Peter Kovařík v tejto súvislosti v stanovisku uviedol, že vo veci nariadil kontrolu na úrovni Prezídia Policajného zboru. "Okrem toho už vec preveruje Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, nebudem sa preto bližšie vyjadrovať, pokým nebude vyšetrovanie ukončené," uviedol.

 

img

 

Kovařík dodal, že pokiaľ kontrola dospeje k záveru, že došlo k pochybeniu zo strany vyšetrovateľa, potom rozhodne jeho nadriadený o ďalšom postupe.

 

Pôvodná správa 

Ako ďalej Informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová, prokurátor má tiež posúdiť, či takým konaním nebol spáchaný trestný čin.

„Generálny prokurátor Maroš Žilinka považuje za neprípustné, aby osoby obvinené zo závažnej organizovanej trestnej činnosti boli držiteľmi strelných zbraní," uviedla hovorkyňa. Dodala, že Žilinka v tejto súvislosti požiada aj špeciálneho prokurátora, aby preskúmal správnosť a zákonnosť postupu dozorujúceho prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry.

 

img


Televízia Joj v sobotu 13. februára informovala, že František Böhm, ktorý figuruje v kauze Judáš ako kľúčový svedok, sa zastrelil. Obvinený podľa medializovaných informácii postrelil aj svoju manželku. Incident sa stal v piatok v neskorých večerných hodinách v obci Plavecký Štvrtok (okr. Malacky). Manželku po incidente ošetrovali záchranári.

 

Viac informácii o tomto prípade sa dozvieš tu: Seba zastrelil a vážne poranil aj manželku! Bol kľúčovým svedkom proti Lučanskému a bývalá Kočnerova spojka!

František B. bol kľúčovým svedkom vo viacerých kauzách, ktoré momentálne vyšetruje polícia. Bývalý člen Slovenskej informačnej služby (SIS) s políciou spolupracoval v kauzách ako Judáš či Texasan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies