B. Celler: Predaj pozemkov pod Aupark nebol nikdy tajomstvom

NETKY.SK • 3 November 2010, 12:03 • 2 min
B. Celler: Predaj pozemkov pod Aupark nebol nikdy tajomstvom

B. Celler Predaj pozemkov pod Aupark nebol nikdy tajomstvom - Politika Predaj prvých pozemkov pre spoločnosť budujúcu Aupark v Trenčíne podľa primátora mesta Branislava Cellera (SDKÚ-DS, Most-Híd) nikdy nebol tajomstvom.

slovakia

left justify in out

img

Predaj prvých pozemkov pre spoločnosť budujúcu Aupark v Trenčíne podľa primátora mesta Branislava Cellera (SDKÚ-DS, Most-Híd) nikdy nebol tajomstvom. Uskutočnil sa v roku 2004 a bol dokonca medializovaný a uvedený vo volebných materiáloch, ktorými som sa uchádzal o priazeň občanov v komunálnych voľbách, uviedol Celler. Na funkciu primátora kandiduje aj tento rok.
      "Následne Aupark pozemky dokupoval a postupne si zabezpečoval územie pre výstavbu. Chcem zdôrazniť, že ani dnes nemá všetky pozemky potrebné pre výstavbu. Stále pritom trvá zásadná podmienka mesta k jeho výstavbe – dáme súhlas až po dobudovaní dopravnej infraštruktúry. Miesto pre Aupark je miestom, kde aj v minulosti bola zástavba," zdôraznil Celler s tým, že referendum o Auparku bolo a je aj dnes spolitizovanou témou.
      Pozemky podľa neho Aupark vykupoval niekoľko rokov a téma bola medzi obyvateľmi známa už od roku 2003. "Referendum v Trenčíne bolo vyhlásené na základe petície, ktorú organizovala strana Smer–SD a bolo z veľkej časti jej politickou kampaňou," pripomenul Celler.
      Ďalší kandidát na primátora Ján Krátky (KDH, ĽS-HZDS) je zásadne proti výstavbe Auparku v centre mesta. Poukázal tiež len na niečo viac ako desaťpercentnú účasť obyvateľov Trenčína v referende, čo podľa neho svedčí o postoji Trenčanov k dianiu v meste. "Treba ale povedať, že informovanosť občanov zo strany kompetentných bola slabá. Stred mesta treba obnoviť so zachovaním historického jadra. Trenčín zaspal. Perle Považia treba vrátiť lesk," dodal Krátky.
      Podľa nezávislého kandidáta Richarda Rybníčka problém výstavby Auparku je ukážkovým príkladom arogancie moci. "Ja neviem, či sa dá výstavba Auparku zastaviť, ale viem, že začnem okamžite seriózne diskusie s investorom o aktuálnej situácii a otvorene hovorím, že sa budem snažiť rokovať o možnosti nájdenia iného miesta pre Aupark," uviedol Rybníček.
      Zdôraznil, že celý proces je už veľmi ďaleko, ale urobí, čo bude v jeho silách, aby sa pokúsil vyriešiť celý problém dôstojnejšie.
      Referendum, v ktorom Trenčania hlasovali o umiestnení či neumiestnení obchodno-zábavného a spoločenského centra Aupark na území mesta, sa konalo 11. júla 2009 a bolo neplatné. Nezúčastnilo sa ho požadovaných viac ako 50 percent oprávnených voličov. Na otázku "Súhlasíte s umiestnením obchodno-zábavného a spoločenského centra Aupark na pozemkoch nachádzajúcich sa na území mesta Trenčín vymedzenom Ulicou Kniežaťa Pribinu a Ulicou Palackého?", odpovedalo záporne 4517 Trenčanov, za umiestnenie Auparku v meste sa vyslovilo 394 obyvateľov.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies