B. BYSTRICA: Horiacu lokomotívu z malej vlakovej stanice už odtiahli

NETKY.SK • 26 Január 2011, 12:23 • 2 min
B. BYSTRICA: Horiacu lokomotívu z malej vlakovej stanice už odtiahli

B. BYSTRICA: Horiacu lokomotívu z malej vlakovej stanice už odtiahli

slovakia

left justify in out

img

Príčinou požiaru lokomotívy na banskobystrickej malej vlakovej stanici bola prasknutá palivová rúrka. Išlo o pravidelné vlakové spojenie Banská Bystrica – Zvolen. Pre médiá to uviedol generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko Pavel Kravec.
Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Alexander Buzinkay informoval, že vlakové spojenie z Banskej Bystrice a naopak bolo obnovené. Lokomotívu odtiahli asi o 9.30 h.
Rušeň začal horieť dnes okolo 8.00 h. Ako povedal Kravec, k požiaru došlo na hnacom vozidle pri rozjazde, pretože praskla palivová rúrka a unikajúca nafta striekala na generátor. Situáciu komplikovalo to, že vlak sa nachádzal na elektrifikovanej trati, čiže bolo potrebné vypnúť trolejové vedenie. "Teraz čakáme na odborné železničné prostriedky, ktoré vyskratujú trolejové vedenie vzhľadom na to, že tam môže byť ešte zbytkový prúd," uviedol Kravec.
"Po našom príchode sme začali s lokalizáciou požiaru pomocou práškových hasiacich prístrojov. Nemohli sme použiť vodu, nakoľko sú tu troleje, ktoré boli pod napätím," povedal veliteľ zásahu Roman Falťan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona