B. BUGÁR: Slovensko potrebuje stabilnú vládu

NETKY.SK • 13 Február 2012, 08:21 • 2 min
B. BUGÁR: Slovensko potrebuje stabilnú vládu

B. BUGÁR Slovensko potrebuje stabilnú vládu - Politika V Európe je kríza, cítime to aj my, preto Slovensko potrebuje stabilnú vládu.

slovakia

left justify in out

imgV Európe je kríza, cítime to aj my, preto Slovensko potrebuje stabilnú vládu. Povedal na dnešnom mítingu v Mestskom kultúrnom stredisku v Gabčíkove predseda Strany Most-Híd Béla Bugár. Pred plným hľadiskom spomenul predvolebné sľuby roku 2011 a vymenoval úspechy a výsledky strany.
      Ako uviedol, nová vláda bude musieť postaviť svoj program na štyroch základných pilieroch. "Vytváranie nových a zachovanie existujúcich pracovných miest, pričom treba zabezpečiť maximálnu úsporu na štátnom aparáte, aby sme dostali deficit pod tri percentá. Ďalším dôležitým bodom sú sociálne záležitosti. Ľudia očakávajú, že sociálne istoty budú im zabezpečené. Tretí pilier je otázka menšín, aby nevznikali trenice, lebo tie odpútavajú pozornosť od riešenia dôležitých problémov. Posledná dôležitá otázka je náš vzťah k Európskej únii. Stabilné Slovensko môže fungovať len v rámci stabilnej Európy," zdôraznil s tým, že strana a vláda dosiahli určité úspechy aj v prípade menšinových záležitostí. "Minimálne na južnom Slovensku kvitujú zákon o používaní menšinových jazykov, ale som presvedčený, že kroky, ktoré urobila naša vláda minulý rok, hovoria jasnou rečou. Podarilo sa nám znížiť deficit štátneho rozpočtu z osem percent na 4,6  percentá, čo svedčí o tom, že sme sa vybrali správnym smerom," konštatoval.
      Bugár spomenul aj reformy súdnictva. "Minulý rok niekoľko zasadnutí parlamentu bolo o tom, že opozícia a niektorí sudcovia kritizovali zákony týkajúce sa súdnej rady a súdnictva, ktoré boli nevyhnutné, ak chceme potrestať napríklad také veci, aké sú spomenuté v Gorile," povedal.
      "Na mítingoch sa otázky týkajú najčastejšie pracovných miest, miezd, ale často sa pýtajú ľudia na menšinové a sociálne otázky," priblížil pre TASR predseda. 
      Na predvolebnom dvojhodinovom programe vystúpili speváčky z Maďarska Renáta Tolvaj a Éva Csepregi. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies