Ázijskí a africkí lídri budú spoločne čeliť terorizmu

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 19:00 • 2 min
Ázijskí a africkí lídri budú spoločne čeliť terorizmu

JAKARTA - Ázijskí a africkí lídri sa zhodli na potrebe vzájomnej spolupráce v boji proti terorizmu a jeho financovaniu, uviedli v spoločnom štvrtkovom vyhlásení, ktoré vzišlo z niekoľkodňového summitu v indonézskej metropole Jakarta.

slovakia

left justify in out

Africko-ázijská spolupráca by mala zahŕňať boj proti teroristickým výzvam, násilníckym prejavom extrémizmu a tiež kybernetickým útokom teroristov. Krajiny sa spoločne pokúsia bojovať aj proti financovaniu terorizmu. "My všetci odsudzujeme extrémistické a teroristické činy páchané v mene náboženstva, a presadzujeme dialóg medzi kultúrami a náboženstvami," uviedol indonézsky prezident Joko Widodo počas svojho záverečného vystúpenia na summite.

Na ázijsko-africkom summite, ktorý v Jakarte konal tento týždeň, sa zúčastnili delegácie minimálne zo 110 krajín. Okrem iných prišli aj japonský premiér Šinzó Abe, čínsky prezident Si Ťin-pching, vysoký predstaviteľ Severnej Kórey Kim Jong-nam, zimbabwiansky prezident Robert Mugabe a iránsky prezident Hasan Rúhání. Zúčastnení tiež opakovane vyzvali Organizáciu spojených národov (OSN) a najmä jej Bezpečnostnú radu na zreformovanie sa a lepšie zastupovanie záujmov Ázie a Afriky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona