Ázijské akciové trhy zaznamenali v reakcii na možné víťazstvo Trumpa prepad

NETKY.SK • 9 November 2016, 08:46 • 2 min
Ázijské akciové trhy zaznamenali v reakcii na možné víťazstvo Trumpa prepad

HONGKONG - Ázijské akciové trhy zaznamenali výrazné otrasy v reakcii na možné víťazstvo republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa v dnešných prezidentských voľbách v USA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pokles sa zrýchlil po tom, ako Trump zvíťazil v niektorých kľúčových štátoch ako Florida, Ohio či Severná Karolína. Prípadné víťazstvo Trumpa v prezidentských voľbách zvyšuje neistotu trhov, akým smerom sa bude vyvíjať politika USA vo viacerých oblastiach, vrátane obchodu. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

 

Kľúčový index japonskej burzy Nikkei pre 225 akcií klesol na záver obchodovania o 5,4 % a obchodovanie uzavrel na úrovni 16.251.54 bodu. Počas obchodovania však klesol až o 6,1 %, čo bol najvýraznejší pokles za posledné roky. Čiastočnú podporu trhom poskytli zástupcovia Bank of Japan, ministerstva financií a agentúry pre finančné služby, ktorí vyhlásili, že prediskutujú, ako reagovať na možné vážnejšie otrasy na finančných trhoch.

 

Index hongkonskej burzy Hang Seng zaznamenal pokles o 2,7 % na 22.294,38 bodu a kľúčový index šanghajskej burzy Shanghai Composite Index klesol o 0,2 % na 3141,87 bodu. Klesol aj hlavný index burzy v Južnej Kórei Kospi, a to o 2,4 %. Pokles okrem toho zaznamenal aj austrálsky S&P/ASX200, kde dosiahol takmer 2 %.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona