Ázijská kuchyňa

NETKY.SK • 3 Apríl 2016, 17:00 • 2 min
Ázijská kuchyňa

BRATISLAVA - Ázijská kuchyňa patrí medzi najzdravšie kuchyne sveta, pretože je založená na rovnováhe. Zdravie človeka je neoddeliteľné od toho čo konzumuje. V ázijskej kuchyni sa potraviny nepoužívajú primárne pre ich chuť, ale kvôli ich účinkom na myseľ, telo a dušu.

slovakia

left justify in out

Základom ázijských jedál je najmä veľa zeleniny, ryby, sója, tofu, huby, ryža a rezance. Mäso sa konzumuje v menšej miere ako u nás a inak sa aj spracúva.

 

Jedlá sú ľahko stráviteľné a jednotlivé suroviny obsahujú veľa minerálov, bielkovín, uhľohydrátov, aminokyselín, uhľohydrátov či vlákniny.

 

Neoddeliteľnou súčasťou ázijskej kuchyne sú cestoviny. Delia sa na pšeničné, ryžové a sklenené.

 

Ďalším typickým prvkom ázijskej kuchyne je jej pikantnosť. Tá sa dosiahne buď rôznymi druhmi korenia, ale takisto ochutenými omáčkami.

 

Paličkami sa jedia všetky jedlá okrem polievok, na ktoré sa používajú krátke polievkové lyžice.
Väčšinou sa používajú paličky bambusové, drevené alebo kostené.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies