BRATISLAVA - Ázijská kuchyňa patrí medzi najzdravšie kuchyne sveta, pretože je založená na rovnováhe. Zdravie človeka je neoddeliteľné od toho čo konzumuje. V ázijskej kuchyni sa potraviny nepoužívajú primárne pre ich chuť, ale kvôli ich účinkom na myseľ, telo a dušu.
Základom ázijských jedál je najmä veľa zeleniny, ryby, sója, tofu, huby, ryža a rezance. Mäso sa konzumuje v menšej miere ako u nás a inak sa aj spracúva.
Jedlá sú ľahko stráviteľné a jednotlivé suroviny obsahujú veľa minerálov, bielkovín, uhľohydrátov, aminokyselín, uhľohydrátov či vlákniny.
Neoddeliteľnou súčasťou ázijskej kuchyne sú cestoviny. Delia sa na pšeničné, ryžové a sklenené.
Ďalším typickým prvkom ázijskej kuchyne je jej pikantnosť. Tá sa dosiahne buď rôznymi druhmi korenia, ale takisto ochutenými omáčkami.
Paličkami sa jedia všetky jedlá okrem polievok, na ktoré sa používajú krátke polievkové lyžice.
Väčšinou sa používajú paličky bambusové, drevené alebo kostené.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies