Ázia ocenila Platiniho kandidatúru na post šéfa FIFA

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 12:50 • 2 min
Ázia ocenila Platiniho kandidatúru na post šéfa FIFA

KUALA LUMPUR - Predstavitelia Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC) vo štvrtok ocenili zapojenie sa prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Michela Platiniho do kandidačného procesu na šéfa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

"Je to unikátny ašpirant. Do FIFA by priniesol stabilitu a hladký prechod k optimálnym podmienkam v momentálnej náročnej situácii," povedal na adresu Platiniho prezident AFC šejk Salman bin Ebrahim Al Khalifa, ktorý urgoval členské štáty AFC, aby sa spojili na podporu jedného kandidáta.

 

AFC podporila v tohtoročných májových voľbách prezidenta FIFA Seppa Blattera napriek tomu, že Švajčiarov protivník princ Ali bin Hussein pochádza z členskej krajiny AFC Jordánu. Vôľu uchádzať sa o prezidentskú stoličku vo FIFA prejavil aj jej bývalý viceprezident Čchung Mong-jun z Kórejskej republiky.

 

Nové voľby hlavy strešnej organizácie svetového futbalu sú na programe 26. februára 2016, kandidáti majú čas na podanie prihlášky do 26. októbra 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies