Ázia hlási enormný záujem o viac miesteniek na futbalové MS 2026

NETKY.SK • 11 Január 2017, 10:49 • 2 min
Ázia hlási enormný záujem o viac miesteniek na futbalové MS 2026

KUALA LUMPUR - Pred futbalovými majstrovstvami sveta 2026 sa bude rozdávať 16 miesteniek navyše a Ázia chce byť medzi prvými v rade. Exekutíva Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v utorok schválila návrh na významné rozšírenie záverečného turnaja na 48 účastníkov.

slovakia

left justify in out

Kľúč k rozdeleniu pozícií bude známy v máji tohto roka. Najväčší kontinent by mal spolu s Afrikou získať v porovnaní so súčasným stavom najviac. Momentálne disponuje štyrmi priamymi miestenkami, na MS 2018 v Rusku si môže zahrať aj piaty tím, musí však v baráži prekonať súpera zo zóny Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF). V zákulisí sa hovorí o deviatich miestach pre Áziu aj Afriku.


"Myslíme si, že Ázia si ako najväčší a ekonomicky silný kontinent s rastúcou popularitou a rozvojom futbalu zaslúži viac účastníkov," uviedol prezident Ázijskej futbalovej konfederácie (AFC) šejk Salman Bin Ibrahim Al Chalífa. K apelu sa pridali aj predstavitelia Austrálie, ktorá je súčasťou ázijskej futbalovej rodiny len od MS 2006.

 

"V Ázii sa veľa investuje do rastu nášho športu a tento trend bude pokračovať aj smerom k rozšíreným majstrovstvám sveta. Bolo by spravodlivé, keby sme nadobudli väčšie zastúpenie na záverečnom turnaji," konštatoval výkonný riaditeľ Austrálskej futbalovej federácie David Gallop.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies