Azet.sk zakladá dcéru pre online inzerciu United Classifieds

NETKY.SK • 22 December 2015, 16:08 • 2 min
Azet.sk zakladá dcéru pre online inzerciu United Classifieds

BRATISLAVA - Spoločnosť Azet.sk, ktorá patrí vydavateľstvu Ringier Axel Springer Slovakia, a.s., zakladá pre svoj online inzertný biznis novú dcérsku spoločnosť United Classifieds, s. r. o. Tá sa stáva výlučným vlastníkom realitného inzertného portálu reality.sk. Spoločnosť Akcionár, s. r. o., ktorá je súčasťou skupiny Penta Investments, investuje v United Classifieds.

slovakia

left justify in out

Azet.sk previedla všetku svoju činnosť v oblasti online inzercie vrátane 100-percentného podielu v spoločnosti Autovia, s. r. o. a podielu 42,1 % v Narks Infoservis, a.s. do novozaloženej dcéry United Classifieds s účinnosťou od 1. decembra. Tá následne od spoločnosti Akcionár získala aj všetky zostávajúce akcie Narks Infoservis, prevádzkovateľa portálu reality.sk a stala sa jeho výlučným vlastníkom.


Akcionár sa zároveň rozhodol investovať do United Classifieds a získať tak 40-percentný podiel ako finančný investor. Azet.sk si ponechá výlučnú riadiacu kontrolu nad spoločnosťou United Classifieds, pričom generálnou riaditeľkou sa stane Katarína Trnovcová, ktorá v minulosti pôsobila ako riaditeľka online inzercie a segmentu malých a stredných podnikov v Azet.sk.


"Prostredníctvom tejto novej štruktúry chceme ďalej rozvíjať naše aktivity v oblasti online inzercie," povedal výkonný riaditeľ Ringier Axel Springer Slovakia a Azet.sk. Milan Dubec. "V oblasti online inzercie vidíme veľký potenciál. United Classifieds považujeme za dobrú investičnú príležitosť a veríme schopnosti Azet.sk túto činnosť ďalej rozvíjať," uviedol investment manager skupiny Penta Investments Peter Andits.


Portfólio Azet.sk v oblasti online inzercie pozostáva z portálu Bazar.sk, z realitných inzertných portálov Nehnutelnosti.sk, Byty.sk, Chaty.sk a Novostavby.sk, ako aj z automobilových inzertných portálov Autobazar.sk, Autovia.sk, Noveauta.sk, ABmanager.sk a Autozor.sk.


Spoločnosť Ringier Axel Springer Slovakia, a. s., je najväčší multimediálny vydavateľský dom na Slovensku. Vydáva najčítanejší denník Nový čas, vo svojom portfóliu má aj magazíny, knihy, online portály, e-shop a aplikácie pre iPad, iPhone a Android. Od decembra 2010 vlastní vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia 70-percentný podiel v spoločnosti Azet.sk, ktorá je jednotkou na slovenskom internetovom trhu.


Ringier Axel Springer Slovakia je súčasťou švajčiarsko-nemeckej vydavateľskej skupiny Ringier Axel Springer Media AG, ktorá je vedúca integrovaná multimediálna korporácia v strednej a východnej Európe. Spoločnosť so sídlom vo švajčiarskom Zürichu vydáva noviny a časopisy, prevádzkuje webové a mobilné platformy a vlastní tlačiarne. Ringier Axel Springer Media AG je joint venture spoločností Ringier AG a Axel Springer AG.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies