Azerbajdžan prekvapil Chorvátov, v Baku došlo k deľbe bodov

NETKY.SK • 10 September 2019, 12:41 • 2 min
Azerbajdžan prekvapil Chorvátov, v Baku došlo k deľbe bodov

BRATISLAVA - Po vynikajúcom výkone na Tehelnom poli sa očakávalo, že Chorváti si z Azerbajdžanu odnesú bez problémov ďalšie tri body. Situácia v kvalifikačnej tabuľke sa však nášmu súperovi skomplikovala.

slovakia

left justify in out

Chorvátski futbaloví reprezentanti prekvapujúco remizovali v pondelňajšom zápase "slovenskej" E-skupiny kvalifikácie EURO 2020 na ihrisku Azerbajdžanu 1:1. V neúplnej tabuľke sú s desiatimi bodmi z piatich zápasov na čele, Azerbajdžan získal vôbec svoj prvý bod a hneď od vicemajstrov sveta. 

 

img

 

Finalisti MS v Rusku mali od začiatku duelu navrch a už v 11. minúte sa ujali vedenia. Petkovič sa v šestnástke snažil predrať cez dvojicu obrancov, Krivocjuk zahral rukou a rozhodca nariadil penaltu. Tú premenil kapitán Modrič. Chorváti mohli o svojom triumfe rozhodnúť už v prvom polčase, lenže rovnako ako proti nám nepremieňali takmer až čisté gólové šance. 

 

img

 

Obraz hry sa príliš nezmenil ani po zmene strán, no domáci začali už viac hroziť. V 62. minúte mohol pridať druhý gól Petkovič, ktorého poslal do brejku Vlašič, ale jeho strela minula pravú žrď. Po množstve nevyužitých šancí sa však osvedčilo staré pravidlo "nedáš dostaneš". V 72. minúte sa Chalizade na hranici šestnástky odhodlal k sólu, prešiel cez troch brániacich hráčov a prudkou strelou vyrovnal na 1:1. Azerbajdžan v ďalších minútach veľkého favorita už k veľkým šanciam nepustil a tak si v Baku pripísal prvý bod v kvalifikácii. Chorváti tak nenadviazali na vysoké víťazstvo nad Slovenskom 4:0 spred troch dní v Trnave.

 

 

"Bohužiaľ sa nám  nepodarilo sa nám získať tri body, ktoré sme chceli. V úvodných 20-25 minútach sme hrali dobre, ujali sme sa vedenia a mali sme ďalšie dobré šance na zvýšenie skóre. Potom sme však dopriali hráčom Azerbajdžanu viac priestoru a tí to využívali. Niekedy si zbytočne komplikujeme veci. Z dvoch septembrových zápasov máme štyri body, do konca kvalifikácie zostávajú tri duely. Verím, že postúpime na šampionát," povedal kapitán Chorvátska Luka Modrič, ktorý v deň zápasu v Baku oslávil 34. narodeniny.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IznadSvihHrvatska🇭🇷⚽️❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Luka Modric (@lukamodric10),

 

Pred inkasovaným gólom chorvátski obrancovia úplne zaspali, Chalizadeho nechali preniknúť až do šestnástky a pohromu nezachránil ani vybiehajúci Livakovič. "Prešiel cez troch alebo štyroch hráčov a pohodlne skóroval, také niečo by sa nám nemalo stávať. Nie sme Nemci, musíme si tvrdo vybojovať na ihrisku každý bod a nepoľaviť ani na okamih. V šatni bolo po zápase veľké sklamanie, pretože sme chceli vyhrať, ale ideme ďalej. Všetko máme vo vlastných rukách," dodal špílmacher Realu Madrid.

 

 

 

6. kolo kvalifikácie EURO 2020

E-skupina:

Azerbajdžan - Chorvátsko 1:1 (0:1)

Góly: 72. Chalizade - 11. Modrič (z 11m). Rozhodovali: Schärer - De Almeida, Heiniger (všetci Švaj.), ŽK: Krivocjuk, Nazarov, Chalizade, Medvedev - Brozovič, Barišič.

Azerbajdžan: Balajev - Pašajev (46. Chalizade), Medvedev, Mustafazade, Krivocjuk - Garajev, Husejnov (60. Machmudov) - Emreli, Nazarov (90. Ejubov), S. Rahimov - Šejdajev

Chorvátsko: Livakovič - Bartolec (76. Brekalo), Lovren, Vida, Barišič - Modrič, Brozovič - Rebič (86. Oršič), Vlašič, Perišič - Petkovič

 

neúplná tabuľka E-skupiny:

1. Chorvátsko 5 3 1 1 10:5 10

2. SLOVENSKO 5 3 0 2 9:7 9

3. Maďarsko 5 3 0 2 7:6 9

4. Wales 4 2 0 2 4:4 6

5. Azerbajdžan 5 0 1 4 5:13 1

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies