Azealia Banks chce odísť z nahrávacej spoločnosti Universal

NETKY.SK • 27 Január 2014, 10:36 • 2 min
Azealia Banks chce odísť z nahrávacej spoločnosti Universal

LOS ANGELES - Americká speváčka a rapperka Azealia Banks, ktorá sa má v lete predstaviť aj na festivale Bažant Pohoda, žiada ukončenie spolupráce s nahrávacou spoločnosťou Universal.

slovakia

left justify in out

Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zverejnila nesúhlas s praktikami spoločnosti, ktorá údajne niekoľkokrát oddialila vydanie jej nového albumu Broke With Expensive Taste. "Unavuje ma, že sa stále musím radiť o svojej práci s bielymi starcami. Ani nevedia, čo počúvajú. Doslova žiadam, aby ma vyhodili z Universalu," napísala. Rapperka tiež vyjadrila prosbu o presun k inej nahrávacej spoločnosti, ktorá "vie, čo s ňou robiť". "Moji fanúšikovia potrebujú novú hudbu. A ja som pripravená," napísala neskôr.

Dvadsaťdvaročná rodáčka z New Yorku debutovala v roku 2011 piesňou 212, ktorá je zároveň prvým singlom z EP s názvom 1991 (2012). Skladba je podľa internetového magazínu Pitchfork deviatou najlepšou piesňou roka 2011. Azealia Banks skončila na treťom mieste v ankete talentov BBC Sound of 2012, keď sa pred ňu dostali iba soulový spevák Michael Kiwanuka a americký skladateľ a spevák Frank Ocean. Interpretka má na konte NME Award, Billboard Award a Urban Music Award. Jej nový album Broke With Expensive Taste má vyjsť v marci. Bude obsahovať 16 piesni, medzi nimi aj skladbu ATM Jam, na ktorej rapperka spolupracovala s Pharrellom Williamsom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies