Azarenková po takmer dvoch rokoch nazad do Top 5

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 15:44 • 2 min
Azarenková po takmer dvoch rokoch nazad do Top 5

MIAMI - Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková si svojím stredajším víťazstvom 6:4, 6:2 nad Britkou Johannou Kontovou vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory v americkom Miami na Floride zabezpečila návrat do Top 5 svetového rebríčka po takmer dvoch rokoch.

slovakia

left justify in out

Niekdajšia líderka singlového renkingu dosiaľ naposledy bola v prominentnej päťke 26. mája 2014. Prepočet priniesla internetová stránka Tenisovej asociácie žien (WTA). Naopak, prvý raz od 3. marca 2014 bude v najlepšej pätici chýbať Rumunka Simona Halepová.

"Johanna je skvelá hráčka a v porovnaní s vlaňajškom si počína výborne, vnímam jej veľký potenciál," pochválila Azarenková Kontovú pre ESPN a dodala: "Spočiatku som mala problémy čítať jej podanie, ťažko sa mi naň zvykalo. Potom som však išla hlbšie do kolien a usilovala som sa trafiť viac returnov, hrať o čosi agresívnejšie."

Dvadsaťšesťročná rodáčka z Minska Azarenková, aktuálne ôsma v hodnotení, sa vo štvrtok (3.00 h už v piatok SELČ) v semifinále stretne s Nemkou Angelique Kerberovou, ktorú prekonala v januári vo finále v Brisbane (6:3, 6:1), ale následne na ňu nestačila vo štvrťfinále grandslamových Australian Open (3:6, 5:7). O dva roky staršia ľaváčka Kerberová napokon dokráčala v Melbourne za trofejou. Teraz sa bez ohľadu na výsledok vráti z tretej renkingovej priečky na druhú. Celkovo má proti Bieloruske skóre 1:6. V druhom semifinále budú od 19.00 h SELČ hrať Ruska Svetlana Kuznecovová a Švajčiarka Timea Bacsinszká.

Zverenkyňa Wima Fissetteho Azarenková môže po 11 rokoch pripomenúť inú tenistku, ktorú kedysi viedol spomenutý kouč. Belgičanka Kim Clijstersová je od sezóny 2005 poslednou hráčkou s double Indian Wells - Miami na konte. V rokoch 1994 a 1996 ho získala Nemka Steffi Grafová. Azarenková triumfovala v kalifornskom Indian Wells, teda na opačnom pobreží USA, okrem nedávneho úspechu aj v roku 2012, vtedy prehrala v miamskom štvrťfinále. V areáli Crandon Park v Key Biscayne môže dosiahnuť svoj tretí miestny primát po sezónach 2009 a 2011. Fissette v roku 2014 trénoval Halepovú, ktorú Azarenková teraz odsunie za seba v počítačovom poradí.

"Momentálne sa koncentrujem iba na semifinále. Ak to napokon celé zvládnem, bude to vynikajúce. Vyzerá to byť blízko, musím však zostať v prítomnosti, neprestajne bojovať a zlepšovať sa," podotkla Azarenková, ktorá má v tejto sezóne zápasovú bilanciu 20:1.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies