Azarenková: Dominika si veľmi nebojácne chodila po údery

NETKY.SK • 26 Január 2015, 10:28 • 2 min
Azarenková: Dominika si veľmi nebojácne chodila po údery

MELBOURNE - Bieloruská šampiónka z melbournských grandslamových tenisových Australian Open 2012 a 2013 Viktoria Azarenková po pondelňajšej prehre 2:6, 6:3, 3:6 už v osemfinále aktuálneho ročníka ocenila výkon Dominiky Cibulkovej, vlastný vníma v kontexte vlaňajších zdravotných ťažkostí.

slovakia

left justify in out

"Súperka si dnes počas celého zápasu veľmi nebojácne chodila po údery. Ona je typom hráčky, ktorá sa niekedy dostane do akéhosi tranzu a vtedy je ťažké vyhodiť ju z rytmu. Napriek tomu som mala šance, ale akoby som nebola úplne naplno pohrúžená do diania na kurte, ona áno. Pri vlastných príležitostiach sa do toho opierala a dostávala veci pod kontrolu. Najmä za tento aspekt si zaslúži veľké uznanie," povedala 25-ročná niekdajšia líderka svetového rebríčka Azarenková na tlačovej besede, citoval ju web podujatia. 

 

Cibulkovej rovesníčka si nemyslí, že útlejší vzrast je hendikepom: "Dominika nemusí chodiť natoľko do kolien ako iné hráčky, takže je to 50:50. Vysoké lopty pre ňu môžu byť zložitejšie, ale tie nižšie sú určite jednoduchšie." 

 

Rekonvalescentka Azarenková, ktorá vlani najmä pre ľavé chodilo, ale aj vinou pravého kolena a nohy celkovo absolvovala len deväť turnajov, sa pozerá na pohár plný do polovice a vníma ho oboma možnými spôsobmi: "Vidím veľa pozitív, ktoré si môžem odniesť. Beriem to ako progres a dobrý štart do sezóny. Dnešný výsledok je iný, než som chcela, tenisu však nechýbala vysoká kvalita. Musím byť trochu realistická, naďalej tvrdo pracovať a vniesť do mojej hry viac ostrosti. Potrebujem si počínať konzistentnejšie a využívať príležitosti. Celkovo momentálne môžem byť pomerne spokojná, som však taká perfekcionistka, že si to nehodlám pripustiť. Nechcem uviaznuť v tom, že okej, toto bol dobrý zápas. Túžim zamieriť vyššie." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies