Až posledné tri kolá určia osmičku najlepších v oboch konferenciách

NETKY.SK • 4 Február 2013, 12:53 • 2 min
Až posledné tri kolá určia osmičku najlepších v oboch konferenciách

Až posledné tri kolá určia osmičku najlepších v oboch konferenciách - Hokej Už len dva otázniky zostáva vyriešiť v záverečných troch kolách základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy. V nich sa rozhodne o poslednom ôsmom účastníkovi vyraďovacej fáze sú

slovakia

left justify in out

img

Už len dva otázniky zostáva vyriešiť v záverečných troch kolách základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy. V nich sa rozhodne o poslednom ôsmom účastníkovi vyraďovacej fáze súťaže vo Východnej konferencii medzi momentálne 8. Neftechimikom Nižnekamsk (Martin Cibák), ktorý má 72 bodov a deviatou Jugrou-Chanty Mansijk (Tomáš Starosta), strácajúcej štyri body.
      V posledných troch kolách bude hrať Jugra už len doma, z toho dva zápasy s ťažkými súpermi - Petrohradom a Dinamom Moskva, na záver ju čaká Jekaterinburg. Nižnekamsk hostí doma silnú Ufu a základnú časť zakončí v Moskve proti Čechovu a Čerepovci. Zo Slovákov v tejto konferencii sa už na play off môžu tešiť Tomáš Záborský (Omsk), Štefan Ružička a momentálne zranený Ivan Baranka (Ufa) a Kristián Kudroč (Novosibirsk). Mimo play off zostali Rastislav Špirko a Branislav Mezei (Jekaterinburg).
      Zamotanejšia situácia je v Západnej konferencii, kde o zostávajúce tri priečky v osmičke najlepších ešte zvádza súboj až päť tímov, počnúc šiestym Slovanom (74) a končiac desiatym Atlantom Mytišči (66). Teoreticky v najlepšej pozícii je Slovan Bratislava, ktorý má pred siedmym HC Lev Praha náskok piatich bodov, šesť pred ôsmym a deviatym Dinamom Minsk a Donbassom Doneck a osem pred desiatym Atlantom, pričom hrať sa bude ešte o deväť bodov. Slovan aj Lev absolvujú záver už len na ľade svojich súperov, pričom obaja narazia na svojho priameho konkurenta v boji o play off, ukrajinský Doneck. Minsk zavíta do Moskvy na zápas s Viťazom a doma ho čaká najskôr Kazaň a potom Ufa. Atlant, ktorý má najhoršiu východiskovú pozíciu, bude hrať všetky tri zostávajúce stretnutia doma, rovnako tak aj Doneck.
      Istú účasť v play off majú zo Západu Rastislav Staňa (CSKA Moskva), Dominik Graňák (Dinamo Moskva), no momentálne zranený. Mimo vyraďovačky zostali Ján Lašák, Branko Radivojevič a Jaroslav Obšut v Spartaku Moskva. 

      program tímov, bojujúcich o play off:
      13. februára
      Východná konferencia:
      Jugra-Chanty Mansijk - SKA Petrohrad
      Neftechimik Nižnekamsk - Salavat Julavej Ufa
      Západná konferencia:
      Viťaz Čechov - Dinamo Minsk
      Atlant Mytišči - Sibir Novosibirsk
      Spartak Moskva - Slovan Bratislava
      Donbass Doneck - CSKA Moskva
      Dinamo Riga - HC Lev Praha

      15. februára
      Východná konferencia:
      Jugra-Chanty Mansijk - Dinamo Moskva
      Viťaz Čechov - Neftechimik Nižnekamsk
      Západná konferencia:
      Atlant Mytišči - Amur Chabarovsk
      Sparta Moskva - HC Lev Praha
      Donbass Doneck - Slovan Bratislava
      Dinamo Minsk - AK Bars Kazaň

      17. februára
      Východná konferencia:
      Jugra-Chanty Mansijk - Avtomobilist Jekaterinburg
      Severstaľ Čerepovec - Neftechimik Nižnekamsk
      Západná konferencia:
      Atlant Mytišči - Metallurg Novokuzneck
      Donbass Doneck - HC Lev Praha
      Dinamo Minsk - Salavat Julajev Ufa
      Dinamo Riga - Slovan Bratislava

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona