Až počas pohrebu zistil, že namiesto svojich detí pochováva bábiky. Samotný prípad je však oveľa desivejší

NETKY.SK • 12 Február 2021, 22:55 • 2 min
Až počas pohrebu zistil, že namiesto svojich detí pochováva bábiky. Samotný prípad je však oveľa desivejší

Je vôbec toto možné? Alebo ako sa toto mohlo stať? Ide o opatrenia a bezpečnosť? Veď to boli len malé deti. Celý svet si kladie podobné otázky po vypustení tejto prvotnej informácie do sveta. Dagestanec Daud Daudov na tento šok už v živote nezabudne.

slovakia

left justify in out

Po tom ako zistil, že nie je na pohrebe svojich detí, ale obyčajných bábik, otočil sa Daudov na policajné orgány. Deti údajne prišli na svet v meste Stavropol, no niekto ich musel ukradnúť priamo z nemocnice. Ich otec stále veril, že sú nažive.

 

img

 

Dvojičky sa mali podľa jeho vyjadrení narodiť v noci z 2. na 3. februára a po samotnom pôrode boli v poriadku. S matkou ich spoločne všetkých troch mali prepustiť 7. februára do domácej opatery. Na nasledujúci deň sa však zdravotný stav oboch detí náhle zhoršil a museli byť prevezené naspäť do nemocnice.

 

"Zomreli ešte v tú noc. Príčinou bolo podľa lekárov krvácanie do mozgu," vyjadril sa Daudov vo videu na Instagrame.

 

 

Sestrička sa ponúkla, že deti umyje. Práve vtedy malo prísť podľa Daudova k zámene za bábiky. Pitva v tomto prípade však neprichádzala do úvahy, aj keď tam by sa zistila priama príčina. Islam posmrtné pitvy výslovne zakazuje. Daudov sám nemohol uveriť tomu, že stav oboch detí sa tak náhle zhoršil.

 

Rezort vnútra ktorý sa celým prípadom od jeho nahlásenia zaoberal prišiel však s veľmi znepokojivými zisteniami. K zámene bábätiek prísť určite nemohlo, pretože Daudova manželka v nemocnici nikdy nebola.

 

Guvernér Vladimir Vladimirov sa k celému prípadu vyjadril nasledovne: "Po skontrolovaní všetkých kamerových záznamov, aj prijatých a prepúšťacích správ, sme dospeli k zisteniu, že žena sa v nemocnici nenachádzala ani tento rok, ani vlani. V tomto prenatálnom centre sa dokonca ešte nikdy žiadne dvojičky nenarodili."

 

img

 

Nakoniec vysvitlo, že rodička ani nebola rodičkou. Všetko len predstierala. Nikdy ani nebola tehotná. "On sa na tie deti naozaj tešil. Nemohla som mu povedať, že pravda je úplne iná. Predstierala som celé tehotenstvo aj návštevu v prenatálnom centre," uviedla.

 

Bábiky sama kúpila, keď sa mali deti narodiť. Pre pandemickú situáciu spôsobenú koronavírusom si prenajala byt, a tam bábiky obliekla do šiat a predstierala, že sú živé. Daudov si po celý čas nič nevšimol. Počas tehotenstva dokonca jeho partnerke narastalo postupne brucho.

 

img

 

Jeho manželke sa to len tak neprepečie, i keď už všetko oľutovala. Hrozí jej trest za zavádzanie úradov a krivú výpoveď. Prenatálne centrum dokonca môže ženu žalovať za poškodenie dobrého mena.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona