Až osem osôb mohlo byť zapletených do krádeže miliónových diel

NETKY.SK • 21 Júl 2018, 16:07 • 2 min
Až osem osôb mohlo byť zapletených do krádeže miliónových diel

RÍM - Aj Rakúšan figuruje medzi osobami, ktoré talianske orgány činné v trestnom konaní podozrievajú z účasti na krádeži dvoch diel svetoznámych majstrov, Pierra Augusta Renoira (1841-1919) a Petera Paula Rubensa (1577-1640) v hodnote okolo 26 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Práce, ktoré sa medzičasom podarilo nájsť v skladových priestoroch v Turíne, odcudzili istému obchodníkovi s umením v Monze ešte 20. apríla 2017.

 

Celkove je v hľadáčiku vyšetrovateľov tejto kauzy osem ľudí, traja z nich sú vo vyšetrovacej väzbe. Obaja zlodeji, ktorí sa vydávali za kupcov, podpísali s obchodníkom falošnú zmluvu, ktorou sa zaviazali zaplatiť 26 miliónov eur za obe diela.

 

V nestráženom momente však schytili obrazy a ušli v automobile, ktoré riadil medzičasom identifikovaný a trestne stíhaný 30-ročný Rakúšan. Jeho presnú identitu však talianska polícia ani pre tlačovú agentúru APA neprezradila. Ešte v júni zadržali v súvislosti s prípadom štyroch Talianov a istého Chorváta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies