Až dve tretiny Slovákov si privyrábajú brigádami, aby boli schopní platiť účty

NETKY.SK • 9 Október 2017, 08:45 • 2 min
Až dve tretiny Slovákov si privyrábajú brigádami, aby boli schopní platiť účty

BRATISLAVA – Aj napriek tomu, že slovenskej ekonomike sa darí a nezamestnanosť klesá, Až dve tretiny Slovákov si chodí popri svojom zamestnaní privyrábať na brigády, aby dokázali zaplatiť svoje účty, alebo si trochu prilepšili.

slovakia

left justify in out

Z práce do práce. Mnohí Slováci namiesto toho, aby si po dni v práci užili svoj voľný čas a oddýchli si, odchádzajú na brigády, ktorými si privyrábajú z úmyslom pokryť svoje základné životné náklady. Mzdy, ktoré nepokrývajú životné potreby sú realitou pre mnohých Slovákov, pričom až 210-tisíc zarába minimálnu mzdu, z ktorej sa vyžiť nedá. Jedinou možnosťou je si privyrábanie a branie hodín navyše, ak sa človek nechce dostať do nežiadúcej finančnej situácie.

 

Toto však nie je východisko zo situácie, pretože človek nedokáže takýmto tempom pracovať do nekonečna. Spoločnosť KRUK zverejnila analýzu, podľa ktorej až 66% Slovákov si popri svojom zamestnaní chodí privyrábať, či už príležitostne alebo pravidelne. Najčastejšími sú nárazové brigády, ako napríklad cateringové akcie, pravidelne si privyrábajú hlavne študenti.

 

Medzi najčastejšie sú vedľajšie pracovné pomery ako dohody o vykonaní práce. Hlavným dôvodom ako pre spoločnosť uviedli respondenti je pokrytie základných potrieb, tým druhým bolo privyrábanie si na svoje voľnočasové aktivity a tretím dôvodom bolo splácanie hypoték.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies