Až 96 % Slovákov považuje pravidelné sporenie za dôležité, peniaze odkladajú aj deťom

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 11:27 • 2 min
Až 96 % Slovákov považuje pravidelné sporenie za dôležité, peniaze odkladajú aj deťom

BRATISLAVA - Až 7 z 10 Slovákov si odkladá peniaze každý mesiac a väčšina ľudí si myslí, že najvhodnejší čas na založenie pravidelného sporenia je už od narodenia dieťaťa. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Prima banky.

slovakia

left justify in out

Aby si Slováci mohli sporiť ešte viac, sú podľa prieskumu ochotní zredukovať návštevy reštaurácií, kaviarní a barov, znížili by svoje účty za telefón, alebo by obmedzili fajčenie. Až 96 % ľudí považuje pravidelné sporenie za dôležité a 69 % si peniaze odkladá pravidelne každý mesiac.

 

Podľa 71 % Slovákov je najvhodnejší čas začať pravidelne sporiť už od narodenia dieťaťa, keďže rodičia by mali myslieť na jeho budúcnosť. Iba 7 % ľudí uviedlo obdobie počas štúdia a pätina by s pravidelným sporením počkala do dospelosti, keď sa človek zamestná a začne zarábať.

 

Podľa prieskumu si polovica sporiacich odkladá mesačne 20 až 50 eur. Pätina ľudí si šetrí od 50 do 100 eur a iba každý šiesty si dokáže každý mesiac odložiť bokom viac ako 100 eur. Keby si Slováci chceli pravidelne sporiť ešte viac peňazí, väčšinou by si posvietili na zbytočné míňanie, alebo by hľadali rezervy v účtoch za vybrané služby a nákupy.

 

Spomedzi tých, ktorí si sporia, alebo by si radi začali sporiť, až 40 % ľudí povedalo, že by menej chodili do reštaurácií, kaviarní, barov a 38 % by si dalo pozor na účty za telefón a internet. Našli sa aj takí, ktorí by sa na úkor sporenia svojho komfortu nevzdali – 20 % respondentov totiž v prieskume uviedlo, že sa kvôli sporeniu nechcú nijako obmedzovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies