Až 90 % nezamestnaných Grékov nedostáva podporu

NETKY.SK • 19 December 2016, 13:08 • 2 min
Až 90 % nezamestnaných Grékov nedostáva podporu

ATÉNY - Gréckych nezamestnaných čakajú smutné Vianoce. Až 90 % z nich je dlhodobo nezamestnaných, a preto nedostávajú žiadnu finančnú pomoc od štátu, uviedol dnes aténsky denník Ta Nea s odvolaním sa na štúdie štatistického úradu Elstat a inštitút odborového zväzu zamestnancov súkromného sektora INE-GSEE.

slovakia

left justify in out

Hlavným dôvodom je vyše 6 rokov trvajúca hlboká dlhová kríza. Podľa správy denníka Ta Nea je v Grécku vyše 350.000 rodín, v ktorých nemá prácu ani jeden jej člen. Miera nezamestnanosti v krajine sa na konci septembra nachádzala na úrovni 23,1 %, čo je najviac spomedzi štátov Európskej únie (EÚ).

 

Z dôvodu zlej situácie na trhu práce z Grécka odišlo počas uplynulých šiestich rokov vyše 300.000 kvalifikovaných pracovníkov. Miera nezamestnanosti medzi mladými ľuďmi vo veku do 24 rokov predstavuje 46,9 %.

 

Nezamestnaní v Grécku poberajú podporu v nezamestnanosti maximálne jeden rok. Ďalší rok potom dostávajú mesačný príspevok vo výške 200 eur. Kto je dlhšie bez práce, nedostáva od štátu žiadne peniaze a je odkázaný na pomoc humanitárnych organizácií, cirkvi a miestnych samospráv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies