Až 7 prehier Kazachov za 10 dní, ako nováčik sme dostali najťažší rozpis

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 13:35 • 2 min
Až 7 prehier Kazachov za 10 dní, ako nováčik sme dostali najťažší rozpis

MOSKVA - Náročný rozpis 7 zápasov za 10 dní a v závere chýbajúce sily označil tréner Kazachstanu Andrej Nazarov za hlavné príčiny rýchlej rozlúčky jeho zverencov s elitnou kategóriu majstrovstiev sveta v hokeji.

slovakia

left justify in out

Kazachovia ako nováčik vstúpili do turnaja nečakaným víťazstvom 3:2 po nájazdoch nad Švajčiarmi, ale tieto dva body napokon zostali jedinými na ich konte na celom podujatí v moskovskej A-skupine.


"Triumf nad Švajčiarmi bol nás prvý v elitnej kategórii za posledných 10 rokov. Šancu sme mali aj v druhom zápase proti Rusom, keď sme za stavu 4:4 neboli ďaleko od predĺženia. Tento zápas mal mimoriadny náboj aj v tom, že sa konal v predvečer Dňa víťazstva a v čase stretnutia najvyšších predstaviteľov Ruska a Kazachstanu v Moskve," konštatoval tréner Kazachov Andrej Nazarov na webe championat.com.

 

Zápas s Rusmi bol pre Kazachov pre zmenu dosť smolný, lebo pre zranenie v ňom prišli o niekoľko dôležitých hráčov. "Kapitán Starčenko, ďalší elitný útočník Maxim Chuďakov a tiež prvý obranca Viačeslav Triasunov nedohrali zápas s Ruskom. Napriek týmto veľkým stratám sme mali odohrať druhú polovicu zápasov v základnej skupine oveľa lepšie," vravel sebakriticky Nazarov.

 

K únave svojich zverencov z náročného programu na MS poznamenal: "Ako nováčik sme dostali najťažší rozpis. Väčšina našich súperov odohrala svojich sedem zápasov v skupine za dvanásť dní, my sme museli už za desať. Na takomto dlhom turnaji každá hodinka odpočinku navyše môže pomôcť. Moji hráči v závere turnaja náročný program už poriadne cítili," dodal Nazarov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona