Až 40 projektov získa príspevok v programe SPPoločne

NETKY.SK • 23 August 2012, 20:41 • 2 min
Až 40 projektov získa príspevok v programe SPPoločne

Až 40 projektov získa príspevok v programe SPPoločne - Slovensko V máji vyhlásili SPP, EkoFond a Nadácia SPP partnerský verejnoprospešný program SPPoločne založený na adresnej pomoci. V tomto regionálne zameranom programe vyzvali nepodnikateľské právnické

slovakia

left justify in out

img

V máji vyhlásili SPP, EkoFond a Nadácia SPP partnerský verejnoprospešný program SPPoločne založený na adresnej pomoci. V tomto regionálne zameranom programe vyzvali nepodnikateľské právnické osoby, aby zasielali projekty, ktoré pomôžu skrášliť okolie, oživia tradície v regióne a skvalitnia tak životnú úroveň.
 
Unikátnosť programu SPPoločne spočíva najmä v tom, že v rámci druhej fázy programu od 13. júla do 19. augusta 2012 mohla široká verejnosť hlasovať o najprínosnejší projekt pre daný región na špeciálnej zriadenej internetovej stránke www.sppolocne.sk. Jeden hlasujúci mohol poslať až dva hlasy – jeden hlas vybranému projektu z kategórie „SPPoločne pre ľudí“ z oblasti podpory kultúry či športu a druhý hlas v prospech projektu z kategórie „SPPoločne pre domovinu“ so zameraním na rozvoj vzdelávania v oblasti ekológie a zveľaďovania životného prostredia v rámci celého Slovenska. 
 
Uspieť malo šancu minimálne 10 projektov v regióne západ, stred a východ s najvyšším počtom pridelených hlasov – 5 projektov v kategórii „SPPoločne pre ľudí“ a 5 projektov v kategórii „SPPoločne pre domovinu“, t.j. spolu najmenej 30 projektov. Projekty mohli získať finančný príspevok vo výške od 3 000 do 10 000 eur. 
 
Verejnosť poslala takmer 200 000 hlasov, aby podporila 240 najoriginálnejších a najprínosnejších projektov (z takmer 700 predložených projektov), ktoré získali najvyšší počet bodov od odborných regionálnych hodnotiacich komisií a postúpili tak do verejného on-line hlasovania. O príspevok v celkovej výške 300 000 eur sa podelí až 40 projektov s najvyšším počtom hlasov získaných vo verejnom hlasovaní, keďže niektorí predkladatelia projektov nepožadovali maximálnu výšku podpory. Celkovo sa investuje do každého regiónu západ, stred a východ po 100 000 eur. 
 
„V silnej v konkurencii nakoniec obstálo 40 projektov. Iný kraj, iný mrav, to platí aj v prípade hlasovania v jednotlivých regiónoch. Som veľmi rada, že na Slovensku rastie záujem riešiť aj otázky životného prostredia vo všetkých troch regiónoch. Napríklad v regióne východ veľa hlasov získal projekt na výsadbu stromčekov či na revitalizáciu dvoch vodných ekosystémov“, zdôraznila Eva Guliková, správkyňa EkoFondu. 
 
Programová manažérka Nadácie SPP, Monika Lacková dodala: „Bolo úžasné sledovať toľkých zapálených ľudí pre jednu vec. Mnohí ľudia oslovovali svojich fanúšikov priamo na vlastných webových stránkach, na sociálnych sieťach, prostredníctvom elektronickej pošty či jednoducho zásobovali poštové schránky vlastnými informačnými letáčikmi. Celé skupiny dobrovoľníkov vybehli na ulicu aj s notebookmi a získavali hlasy od okoloidúcich ľudí. Dokonca niektorí vynaliezaví dobrovoľníci propagovali výnimočnosť svojho projektu na získanie hlasov na rôznych verejných podujatiach, ale aj prostredníctvom regionálnych médií“. 
 
„Program SPPoločne úspešne vstúpil do poslednej tretej fázy, v ktorej sme zverejnili výsledky verejného hlasovania o najprínosnejšie projekty, ktoré skrášlia bezprostredné okolie, skvalitnia spolunažívanie občanov, oživia komunitný život v danom regióne. Ďakujeme všetkým občanom, ktorí sa zapojili do programu SPPoločne, alebo svojím hlasom podporili niektorý z vybraných projektov a SPPoločne tak zlepšili naše Slovensko“, vyjadrila uznanie Martina Nehézová, vedúca útvaru korporátneho imidžu, CSR a sponzoringu, SPP. 
 
Tri mimoriadne zaujímavé projekty získajú navyše od SPP a jeho partnerov Nadácie SPP a EkoFondu bonusové ceny v celkovej hodnote 20 000 eur. Ich výber zverejníme 10. septembra 2012 na www.sppolocne.sk. 
 
Súbežne s verejným on-line hlasovaním prebiehala od 16. júla do 19. augusta 2012 aj sprievodná súťaž Zlepšime SPPoločne Slovensko. V šiestich žrebovacích kolách vyhralo elektronicky náhodným výberom 6 súťažiacich hlavnú cenu – víkendový wellness pobyt v kaštieli Grand Castle v Liptovskom Hrádku pre dve osoby a ďalších 30 súťažiacich získalo vecné ceny - darčekové predmety „Zlepšime SPPoločne Slovensko“. Mená výhercov v súťaži sú zverejnené na www.sppolocne.sk. 
 
Postupný priebeh realizácie podporených projektov bude môcť každý sledovať na www.sppolocne.sk. 
 
Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) (www.spp.sk) je nadnárodná energetická spoločnosť a spoľahlivý dodávateľ energií a služieb. SPP priamo nadväzuje na viac ako 150-ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. Víziou spoločnosti je byť jednou z vedúcich energetických skupín v strednej a východnej Európe so silnou dôverou zákazníkov a obchodných partnerov. SPP poskytuje spoľahlivé a konkurencieschopné dodávky energií a s nimi spojené služby na Slovensku aj na medzinárodných trhoch. Spoločnosť ponúka riešenia pri úspore energií a podporuje iniciatívy zamerané na trvalo udržateľný rozvoj. Akcionármi SPP sú Slovenská republika prostredníctvom Fondu národného majetku SR (51 %) a spoločnosť Slovak Gas Holding B.V. (49 %), konzorcium spoločností E.ON Ruhrgas AG a GDF SUEZ. 
 
Neinvestičný fond EkoFond (www.ekofond.sk) zriadil SPP v roku 2007 za účelom napĺňania politiky Európskej únie v oblasti energetickej efektívnosti. Podpora fondu je určená pre všetky nepodnikateľské subjekty, pričom primárnou cieľovou skupinou sú najmä subjekty financované z verejných zdrojov a subjekty zaoberajúce sa verejnoprospešnými aktivitami, ako školy, nemocnice, sociálne a humanitárne organizácie či občianske združenia. EkoFond je zameraný na grantovú podporu projektov zameraných na zlepšenie parametrov energetickej efektívnosti a životného prostredia. Ďalšou oblasťou činnosti je spolupráca na partnerských projektoch, ktoré sú v súlade s účelom EkoFondu, a realizácia vlastných projektov fondu, ktoré sú zamerané na podporu vzdelávacieho procesu najmä na základných a stredných školách, formou súťaže pre základné školy, multimediálnej platformy o energii 3. tisícročia, web hry, iniciovania vzniku a etablovania nového študijného odboru Technik energetických zariadení budov a pod 
Nadácia SPP (www.nadaciaspp.sk) je neziskovou organizáciou, ktorú v roku 2002 založil SPP na rozvoj občianskej spoločnosti a poskytovanie pomoci ľuďom v ťažkých životných situáciách. Nadácia SPP sa zaujíma o aktívnych ľudí, ktorí majú schopnosť meniť život okolo seba, ale aj o ľudí, ktorí sú znevýhodnení a potrebujú pomoc. Činnosť Nadácie SPP odráža úsilie o skvalitnenie spoločenskej zodpovednosti v podnikaní. Svoju Víziu nadácie napĺňa poskytovaním darov na charitatívne a filantropické aktivity, zahraničné štipendiá a dlhodobé inovatívne projekty. Pre nadáciu je dôležitá otvorenosť, transparentnosť a rovnosť šancí. Finančné prostriedky rozdeľuje prostredníctvom grantov s jasne definovanými podmienkami a prehľadným procesom hodnotenia. Výsledky našej podpory sú verejne dostupné. 
 
Zdroj:PR SERVIS SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies