Až 30 percent Ukrajincov by chcelo trvalo žiť v zahraničí

NETKY.SK • 24 Október 2016, 17:41 • 2 min
Až 30 percent Ukrajincov by chcelo trvalo žiť v zahraničí

KYJEV - Celkovo 30 percent Ukrajincov by chcelo mať trvalý pobyt v zahraničí, 40 percent by tam chcelo len pracovať, pričom doma by zostalo takmer 65 percent, vyplýva z prieskumu verejnej mienky, ktorý v septembri realizovala sociologická skupina Rating. Informovala o tom dnes agentúra UNIAN.

slovakia

left justify in out

Ukrajinci, ktorí by chceli mať v zahraničí trvalý pobyt alebo prácu, sú do značnej miery obyvateľmi západných a centrálnych oblastí Ukrajiny; mladí muži s vysokým stupňom vzdelania a príjmom. Hlavnými dôvodmi pre odchod do zahraničia je túžba po lepších životných podmienkach (53 percent), túžba po zabezpečení lepšej budúcnosti pre svoje deti (41 percent) a nedostatok primeranej práce na Ukrajine.


Respondenti (52 percent) s deťmi pod vekovou hranicou 16 rokov uviedli, že túžba po zabezpečení lepšej budúcnosti pre svoje ratolesti je ich hlavnou motiváciou pre odchod do zahraničia.
Respondenti uviedli aj inú motiváciu pre odchod z vlasti: 13 percent hovorilo o lepšej sebarealizácii, osem percent má pocit ohrozenia na Ukrajine, sedem percent chce získať lepšie vzdelanie a lepšiu zdravotnú starostlivosť a päť percent lepšie podmienky pre podnikanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona