Axl Rose vystúpil po prvý raz s AC/DC

NETKY.SK • 8 Máj 2016, 12:35 • 2 min
Axl Rose vystúpil po prvý raz s AC/DC

BRATISLAVA - Americký spevák Axl Rose vystúpil po prvý raz s austrálskou rockovou kapelou AC/DC. Podujatie sa konalo v sobotu v portugalskom Lisabone. Formácia odštartovala šou hitom Rock or Bust a počas večera predstavila aj skladby ako Back in Black, Thunderstruck, Rock 'N Roll Train, Hells Bells, T.N.T. či Highway to Hell.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatštyriročný Rose, ktorý je známy z kapely Guns N' Roses, počas vystúpenia sedel, keďže si nedávno zlomil jednu z kostí v ľavom chodidle. Spevák, ktorý s Guns N' Roses vydal hity ako Welcome to the Jungle, Sweet Child o' Mine, Paradise City alebo November Rain, nahradil na turné AC/DC Briana Johnsona. Šesťdesiatosemročný niekdajší líder má totiž problémy so sluchom. Formácia sa v rámci európskej časti Rock Or Bust World Tour predstaví napríklad aj 19. mája vo Viedni a 22. mája v Prahe.


Skupinu AC/DC založili v roku 1973 bratia Malcolm a Angus Youngovci. Debutovali v roku 1975 albumom High Voltage. Skupina sa pritom takmer rozpadla krátko po vydaní šiesteho albumu Highway to Hell (1979) po tom, ako 19. februára 1980 zomrel jej hlavný spevák a spoluautor piesní Bon Scott. Jeho rodičia ich však presvedčili, aby pokračovali, angažovali teda spomínaného nového speváka Briana Johnsona a ešte v tom istom roku vydali svoj najpredávanejší album Back in Black (1980). Nasledovali napríklad štúdiové nahrávky For Those About to Rock We Salute You (1981), Blow Up Your Video (1988), Ballbreaker (1995), Stiff Upper Lip (2000) alebo najnovšia Rock or Bust (2014). Na celom svete dosiaľ predali viac ako 200 miliónov kópií svojich nahrávok. Zo siedmich nominácií sa im podarilo zatiaľ získať jednu cenu Grammy. V roku 2003 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies