Axl Rose chce mať v šatni 36 ruží a pekný toaletný papier

NETKY.SK • 19 Jún 2012, 06:21 • 2 min
Axl Rose chce mať v šatni 36 ruží a pekný toaletný papier

Axl Rose chce mať v šatni 36 ruží a pekný toaletný papier - Kultúra Americká rocková skupina Guns N' Roses, ktorá 13. júla vystúpi na piešťanskom letisku, zaslala organizátorom historicky prvého slovenského koncertu tejto formácie zoznam požiadaviek.

slovakia

left justify in out

img

Americká rocková skupina Guns N' Roses, ktorá 13. júla vystúpi na piešťanskom letisku, zaslala organizátorom historicky prvého slovenského koncertu tejto formácie zoznam požiadaviek. V 50-stranovom rideri je detailný opis všetkého, čo bude kapela potrebovať - od technického zabezpečenie, cez catering až po vybavenie šatní.

Najnáročnejší je samozrejme 50-ročný spevák Axl Rose. „Podľa pokynov manažmentu dostane samostatnú miestnosť s kúpeľnou, toaletou, pohovkami, stolíkmi, čiernou plentou a šiestimi tlmiacimi svetlami,“ uviedol jeden z organizátorov koncertu Miroslav Brondoš. Zoznam vybavenia šatne hovorí aj o „peknom toaletnom papieri“ a veľkom množstve presne špecifikovaných jedál a nápojov. Do miestnosti klimatizovanej na 22 stupňov sa má pritom pohodlne zmestiť osem ľudí a chýbať v nej nebude 36 čerstvo narezaných bielych a červených ruží zmiešaných vo váze z číreho skla. V blízkosti jeho šatne bude potrebné nachystať dokonca malú telocvičňu. „Je to pravda - prinesú si vraj tri telocvičné zariadenia, takže máme pre Axla nachystať aj malú telocvičňu,“ dodal Brondoš.

Okrem Roseovej šatne sa pre vzácnych hostí a ich produkčný tím pripravujú dve kancelárie, ako aj ďalších deväť miestností vrátane „odpočinkovej“ či separátnej obliekarne. Guns N' Roses vyžadujú aj profesionálneho chiropraktika, masérku, ladiča klavírov a tiež skúseného lekára prítomného od začiatku stavby pódia až po odchod posledného kamiónu. Počas celej šou majú byť pre členov skupiny pripravené aj štyri samoobslužné kyslíkové prístroje.

Američania do Piešťan mieria s desiatimi kamiónmi a šiestimi autobusmi. Pre kompletnú výpravu si objednali 85 večerí. So stavbou pódia a riešením technických otázok im bude asistovať približne 70-členný tím. K dispozícii im budú nepretržite aj štyria poslíčkovia a početná ochranka.

Osemčlenná kapela v Piešťanoch vystúpi v zložení: Axl Rose (spev), Dizzy Reed (klávesy, piano, perkusie, vokály), Tommy Stinson (basgitara, vokály), Chris Pitman (klávesy, vokály), Richard Fortus (rytmická gitara), Ron "Bumblefoot" Thal (sólová gitara), Frank Ferrer (bicie nástroje) a DJ Ashba (sólová gitara). Vstupenky na koncert sa dajú kúpiť v sieti Ticketportal už za 20 eur.

Guns N' Roses, ktorí vznikli v roku 1985, zažili svoju najväčšiu slávu po vydaní debutovej nahrávky Appetite for Destruction (1987) s hitmi ako Welcome to the Jungle, Sweet Child o' Mine a Paradise City. Kapela na úspech prvého albumu nadviazala v roku 1991 štúdiovkami Use Your Illusion I a Use Your Illusion II, ktoré vyšli v ten istý deň. Žánrovo pestré nahrávky obsahovali single You Could Be Mine, Don't Cry, Live and Let Die, November Rain, Knockin' on Heaven's Door, Civil War a Estranged. Členovia formácie, predovšetkým spevák Axl Rose a gitarista Slash, sa však čoraz viac hádali a nenahrávali nové skladby. V roku 1993 ešte vydali album coververzií The Spaghetti Incident? a v argentínskom Buenos Aires odohrali posledný koncert v najslávnejšej zostave. Slash z kapely odišiel v roku 1996, basgitarista Duff McKagan ho nasledoval o rok neskôr.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona