Axel Witsel: Maďari svojimi výkonmi v skupine prekvapili všetkých

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 17:01 • 2 min
Axel Witsel: Maďari svojimi výkonmi v skupine prekvapili všetkých

TOULOUSE - Maďarsko-belgickú konfrontáciu v osemfinále majstrovstiev Európy vo futbale si dopredu vedel predstaviť zrejme len málokto. A už vôbec nie to, že Maďari postúpili do nedeľňajšieho večerného zápasu v Toulouse ako víťazi F-skupiny, zatiaľ čo Belgičania, všeobecne označovaní za "čierneho koňa" šampionátu, boli v E-skupine na druhom mieste.

slovakia

left justify in out

"Maďari svojimi výkonmi v skupine prekvapili zrejme všetkých, ale zaslúžili si to. Pri remíze s Portugalskom 3:3 boli bližšie k víťazstvu. Musíme byť ostražití," uviedol belgický stredopoliar Axel Witsel. Jeho kolega zo stredu poľa Radja Nainggolan víťazným gólom poslal domov Švédov, ale pred Maďarmi radšej dopredu varuje. "Hráme proti víťazovi skupiny. V teórii sme favoritmi, ale tými boli proti Maďarom aj Portugalčania," skonštatoval Nainggolan.

Tréner Marc Wilmots očakáva náročný súboj na Stadium de Toulouse. "Maďari ako ľahký súper? Nepočúvajte tie reči. Vo futbale už neexistujú malé národy," uviedol bývalý skvelý ofenzívny stredopoliar Belgicka Wilmots.

Maďarsko hrá prvýkrát na vrcholnom podujatí od majstrovstiev sveta 1986 v Mexiku, ale pod vedením nemeckého stratéga Bernda Storcka v skupine získalo 5 bodov a ani raz neprehralo. "Snažíme sa to brať všetko potichu a pokojne, ešte stále nám veľmi nedochádza, že sme postúpili z prvého miesta. Možno nemáme špičkových svetových hráčov, ale zato mužstvo, ktoré by som nevymenil za nič," s hrdosťou uviedol kapitán maďarského tímu Balázs Dzsudzsák. Defenzívny stredopoliar Ádám Pintér doplnil: "Sme jednotní. Cítime, že sme jedna veľká rodina a môžeme ešte niečo dosiahnuť."

Z dvanástich vzájomných zápasov sa doteraz osemkrát tešili z víťazstva Belgičania, dvakrát Maďari, aj to ešte v rokoch 1926 a 1958. V súboji o 3. miesto na ME 1972 v Liége Belgičania zvíťazili 2:1. Na MS 1982 v španielskom Elche sa oba tímy rozišli zmierlivo 1:1. Zatiaľ naposledy sa obaja súperi stretli v roku 2009 v Gente a Belgičania výhodu domáceho trávnika premenili na víťazstvo 3:0. Dva góly vtedy strelili aktuálni účastníci ME Marouane Fellaini a Thomas Vermaelen.

Stretnutie Belgicko - Maďarsko s výkopom v nedeľu o 21.00 h v Toulouse rozhoduje Srb Milorad Mažič, na čiarach mu budú pomáhať Milovan Ristič a Dalibor Djurdjevič.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona