Avtovaz počas septembra až novembra zredukuje výrobu

NETKY.SK • 25 August 2014, 13:54 • 2 min
Avtovaz počas septembra až novembra zredukuje výrobu

MOSKVA - Ruská firma Avtovaz, ktorá je najväčším výrobcom áut v krajine, plánuje zredukovať výrobu vozidiel Lada v období septembra až novembra v dôsledku poklesu trhu.

slovakia

left justify in out

Avtovaz to oznámil v pondelok. Spoločnosť, ktorú spoločne kontrolujú automobilky Renault a Nissan, uviedla, že celkovo výrobu zníži o 25 tisíc áut. V júli vyrobila 47 100 vozidiel Lada a 12 100 áut značiek Renault a Nissan.

 

"Vzhľadom na pokles predaja všetkých áut na ruskom trhu a s cieľom lepšie riadiť úroveň zásob sa Avtovaz rozhodol zredukovať výrobu áut Lada v septembri, októbri a novembri o celkovo 25 tisíc vozidiel," informovala spoločnosť vo vyhlásení. Avtovaz dodal, že mzdy zamestnancov sa počas septembra až novembra nebudú znižovať. 

 

Automobilka General Motors Co minulý týždeň tiež oznámila, že zredukuje produkciu v závode pri Petrohrade a reviduje svoje plány expanzie v Rusku. Pokles ruského trhu s automobilmi sa v júli zrýchlil a predaj áut medziročne oslabil o 23 % po júnovom poklese o 17 %. Vyplýva to z údajov Združenia európskych spoločností (AEB). Predaj áut Lada podľa údajov AEB sa v júli zmenšil o 25 % na 28 014 vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies