Avramopulos: Plot nerieši problém, iba odkloní prisťahovalcov a stupňuje napätie

NETKY.SK • 17 September 2015, 12:35 • 2 min
Avramopulos: Plot nerieši problém, iba odkloní prisťahovalcov a stupňuje napätie

BUDAPEŠŤ - Európska únia nie vždy súhlasí so spôsobmi riešenia migračnej krízy, aké aplikuje Maďarsko. Bariéry, ktoré postavilo Maďarsko na svojich hraniciach so Srbskom, sú dočasným riešením, ktoré iba odkloní tok utečencov a migrantov do iných krajín a vystupňuje napätie.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v Budapešti podľa agentúry Reuters komisár EÚ pre migráciu, vnútorné záležitosti a občianstvo Dimitris Avramopulos.

 

Na schôdzke s maďarským ministrom zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péterom Szijjártóom a ministrom vnútra Sándorom Pintérom eurokomisár podľa agentúry MTI požiadal Maďarsko, aby pokračovalo v spolupráci s EÚ v záujme toho, aby sa našlo spoločné a trvalé riešenie terajšej krízy, pretože "tá tak čoskoro vyriešená nebude".

 

"Maďarsko nie je osamotené, každá európska krajina prežíva ťažké časy. Presúvanie problému z jednej krajiny do druhej nie je riešením," zopakoval Avramopulos svoje už dávnejšie vyjadrenie.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) dem

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies