Avon a Panta Rhei bojujú proti násiliu na ženách knihou Silnejšia po každej stránke

NETKY.SK • 3 Október 2016, 18:04 • 2 min
Avon a Panta Rhei bojujú proti násiliu na ženách knihou Silnejšia po každej stránke

BRATISLAVA – Pomer násilia páchaného na ženách a na mužoch je 95 percent k piatim. Na tlačovej besede k projektu Silnejšia po každej stránke to dnes povedala riaditeľka Aliancie žien Slovenska Katarína Farkašová. Dôvodom je podľa Farkašovej fakt, že obeťou sa vždy stane slabší jedinec. Vo vzťahu medzi mužom a ženou je slabším jedincom vo väčšine prípadov práve žena.

slovakia

left justify in out

Za ideou projektu Silnejšia po každej stránke sú ženy z marketingových oddelení kníhkupectva Panta Rhei a spoločnosti Avon. Domácemu násiliu sa podľa organizátorov projektu vyhnú viac vzdelané, informované a sčítané ženy ako tie, ktoré si neuvedomujú, že zažívajú niečo nebezpečné a nezákonné. Každé literárne dielo, v ktorom ženy zdieľajú svoje myšlienky, životné príbehy a pocity podporuje čitateľky v ich vlastnom prežívaní reality.


"Hlavným cieľom projektu je podpora žien, aby sa dokázali zastať svojich práv, aby nemali strach. Kniha je tým nástrojom, ktorý im k tomu môže pomôcť,“ povedal na tlačovej besede marketingový riaditeľ Panta Rhei Lukáš Bonk s tým, že Panta Rhei knihy nielen predáva, ale vedie čitateľov a čitateľky k láske ku knihám a prostredníctvom nich aj k vlastnej sebarealizácii.


"Spoločnosť Avon nie je len kozmetickou firmou, je to najmä spoločnosť pre ženy,“ uviedla PR manažérka pre Avon Slovensko Jana Pohorelská s tým, že Avon oslavuje tento rok 130 rokov svojho pôsobenia vo svete. Jedným z celosvetových projektov Avonu je aj projekt Avon proti domácemu násiliu.

 

"To bol dôvod, prečo sme sa rozhodli ísť do tejto spolupráce,“ dodala Pohorelská. "Každá žena má svoj problém. Aj ja som sa veľakrát ocitla v situácii, keď som potrebovala pomôcť. Ľudia mi vtedy veľmi pomohli, ženy mi veľmi pomohli,“ povedala počas tlačovej besedy herečka, speváčka a spisovateľka Zuzana Haasová.


Tvárami projektu sa stali herečky, speváčky a spisovateľky Zuzana Haasová, Kristína Farkašová, Timea Keresztényiová a Andrea Coddington. V rámci projektu sa počas októbra uskutoční päť besied v kníhkupectvách Panta Rhei vo viacerých mestách Slovenska. Tváre projektu budú hovoriť o svojej tvorbe, skúsenostiach a o tom, že knihy vplývajú na ženy pozitívne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona