Avia plná futbalistov zišla z cesty: Jeden hráč (†23) neprežil!

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 09:04 • 2 min
Avia plná futbalistov zišla z cesty: Jeden hráč (†23) neprežil!

HNÁTOVICE - Pri obci Hnátnice v okrese Ústí nad Orlicí včera popoludní havarovalo prepravné vozidlo Avia, ktoré viezlo futbalistov vo veku 18-40 rokov z oddielu z Dolnej Dobrouče. Pri nehode na mieste zomrel 23-ročný muž, ďalší muž utrpel stredne ťažké zranenia hlavy a ramena. Šesť športovcov sa zranilo ľahko.

slovakia

left justify in out

K nešťastiu došlo vo chvíli, keď vodič Avie vošiel na krajnicu, následne zišiel do priekopy a narazil do betónového mostíka. Dychová skúška ukázala, že vodič pred jazdou nepil alkohol. Vo vozidle cestovalo pravdepodobne 15 ľudí, pričom vpredu sedeli s vodičom dvaja športovci. 

Stredne ťažko zraneného muža záchranári transportovali vrtuľníkom do nemocnice v Hradci Králové. Šiesti futbalisti, ktorí sedeli vzadu Avie, ležia s ľahkými zraneniami v nemocnici v Ústí nad Orlicí, uviedla hovorkyňa krajských záchranárov Helena Škuligová. Vodič sa po nehode psychicky zrútil. Vyšetrovatelia účastníkov nehody vrátane vodiča pravdepodobne vypočujú na budúci týždeň, keď to dovolí ich zdravotný stav. Cesta tretej triedy bude kvôli vyšetrovaniu nehody a odstraňovaniu vraku uzavretá niekoľko hodín, uviedla policajná hovorkyňa Hana Kaizarová.

O incidente informovali hovorcovia miestnej polície, hasičov a záchranárov, ktorých citovala tlačová agentúra ČTK a spravodajský portál Lidovky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona